EjendomsWatch

Unikke koncepter skal trække lejere til 65.000 kvm spekulativt byggeri i Ørestad

Den norske pensionskasse KLP vil fylde sit kontorhus i Ørestad op med skræddersyet koncept, der skal vække iværksætternes interesse. Plug-and-play-løsninger bliver bragt på bordet, lyder det fra mæglerkæden.

Søren Risager-Hansen, administrerende direktør for KLP Ejendomme. Foto: PR

Når konkurrencen er prominente adresser i hjertet af København og skæve bydele på Nørrebro og Vesterbro, må man tænke ud af boksen, hvis man vil have de kreative til at stige på metroen og køre til Ørestad.

Det har den norske pensionskasse KLP tænkt over og lagt en strategi til, hvordan man får fyldt de 65.000 tomme kvadratmeter op i KLP's kommende kontorbyggeri på Kay Fiskers Plads i Ørestad, som entreprenøren Hoffmann aktuelt er ved at opføre.

Byggeriet af kontorhuset til 1,25 mia. kr. blev påbegyndt i sommeren 2018, uden at KLP havde så meget som en enkelt lejer på forhånd – og ryger dermed ind i kategorien spekulativt byggeri.

Netop derfor er vigtigt, at der udtænkes en særdeles god plan for, hvordan bygningen fyldes op hurtigst muligt, når den står klar til brug i 2021.

Det skal ske ved at skabe et unikt kontorkoncept, skriver mæglerkæden EDC Erhverv, som står for udlejningen, i en pressemeddelelse.

Ejendommen skal indrettes som et stort flerbrugerhus med fleksible lokaler, der kan byde på forskellige brugsmuligheder og dermed tiltrække virksomheder, lyder det fra Søren Risager-Hansen, der er adm. direktør for KLP Ejendomme.

"Fællesskaber og co-working stormer frem, ligesom virksomhederne lægger vægt på at kunne tilbyde medarbejderne gode faciliteter, blandt andet for at kunne rekruttere og fastholde den kritiske arbejdskraft. Desuden er der øget fokus på bæredygtighed, godt indeklima og sundhed," udtaler Søren Risager-Hansen i meddelelsen.

KLP har udviklet sit ejet netværkskoncept, som især er rettet mod iværksættere og mindre virksomheder.

Konceptet omfatter såkaldte plug-and-play-løsninger, så det er nemt og hurtigt at flytte ind - og ud. Det skal gøre det lettere for de små vækstvirksomheder, der ikke har den store bundlinje at rutte med, at få mere plads, skriver koncernen.

"Vi kalder det New Corporate Community, fordi det er et moderne kontorfællesskab i høj standard med både faste og fleksible kontorpladser og med rig mulighed for at netværke på tværs af brancher. Vi giver lejerne adgang til de mange faciliteter, vi i forvejen har i vores ejendomme – for eksempel lounge, mødelokaler, køkken, frisør, massageordning og motionsrum. Her får den mindre lejer del i faciliteter, der normalt ellers ville være forbeholdt større lejere. Co-working er virkelig slået igennem, og de fleste lejere er ikke bare interesserede i at få et skrivebord, men vil være del af et fællesskab," udtaler Søren Risager-Hansen.

KLP og har allerede to flerbrugerhuse i Ørestad City, som den norske koncern vil investere 40 mio. kr. i samme ombæring.

"Vi markedsfører ikke tre selvstændige ejendomme, men 'en by i byen' som ét sammenhængende produkt. Det skaber et ekstraordinært fleksibelt tilbud i markedet, for med mere end 100.000 kvadratmeter kontor inden for en radius på 150 meter kan vi let tilbyde vores lejere nye lokaler, hvis deres behov ændrer sig," lyder det fra direktøren.

Norske KLP vil købe ejendomme for 5 mia. kr. i København

Spekulativt erhvervsbyggeri vinder indpas

Tour de spekulationsbyggeri: Seks store ejendomsinvesteringer skiller sig ud

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier