EjendomsWatch

Koncenton køber boligprojekt med 64 lejligheder i Høje Taastrup

Projektudbyderen, der i forvejen er involveret i aktiebaserede byggeprojekter i Rødovre, Vanløse og Søborg, rykker nogle kilometer længere væk fra København, hvor Arkitektgruppen har udviklet 64 boliger i tre og fire etager, man har ønsket at sælge.

Foto: PR-visualisering

Aarhusianske Koncenton, der udbyder ejendomsprojekter med løfter til investorer om årlige afkast på mellem 8- og 12 pct., har overtaget et projekt, hvor en grund i Høje Taastrup skal omdannes til 64 nye boliger, der skal stå klar i 2020. Sælger er projektudvikleren Arkitektgruppen.

"Koncenton er bredt repræsenteret i Storkøbenhavn, og projektet på Eigtveds Allé i Høje Taastrup er en naturlig tilføjelse til vores ejendomsportefølje. I Arkitektgruppen har vi en erfaren samarbejdspartner, der har gjort processen nem og strømlinet. Fra Koncentons side ser vi frem til at lave flere projekter sammen," siger Koncentons adm. direktør Anders Marcus i en pressemeddelelse.

Projektet på i alt 5800 kvm er handlet i en selskabshandel, så man undgår tinglysningsafgiften, og det er advokatfirmaet Bech-Bruun, der har repræsenteret Arkitektgruppen, mens Gorrissen Federspiel har rådgivet køber.

Projektgrunden ligger tæt på grønne områder, City 2 og Høje Taastrup Station. De 64 nye boliger opføres som to-fire-værelses lejligheder i fire selvstændige bygningskroppe, fremgår det.

"Ejendommen bliver i henholdsvis tre og fire etager omkring et fælles opholdsområde, og variationen i bygningshøjderne er udviklet, så det skaber liv i facaderne og giver optimale lysforhold i både det grønne gårdrum, på altanerne og for de eksisterende naboejendomme. Alle boligerne får enten altan eller privat have/terrasse," lyder beskrivelsen.

Arkitektgruppen har ikke tidligere samarbejdet med Koncenton, men adm. direktør Robin Feddern glæder sig over salget:

"Vi har tidligere bygget i Høje Taastrup for både Essex og Topdanmark tilbage i 2005-2006, hvor vi afleverede mere end 250 boliger. Vi glæder os til endnu engang at bygge kvalitetsboliger i Høje Taastrup – denne gang for Koncenton. Koncenton er en spændende samarbejdspartner for Arkitektgruppen, og vi håber på et langvarigt samarbejde om nye boligprojekter i hele landet," siger han i meddelelsen.

Handelsprisen fremgår ikke, men ifølge tingbogen blev grundstykket sidste år handlet til en pris af 11,8 mio. kr. Projektsummen for det færdige byggeri med 64 boliger må formodes at være langt større.

Projektet er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der indgår i svenske Sweco, som er ingeniør på opgaven.

"Vi påstår på ingen måde, at der ikke er risiko forbundet med vores investeringer"

Koncentons første ejendomsfrasalg gav et bragende højt afkast

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier