EjendomsWatch

Ny Thylander-topchef: "Det bliver en vanvittig stærk platform vi får"

Kristian Krogh skifter svenske Niam ud med danske Thylander Gruppen, hvor han rykker helt frem i bussen som adm. direktør. EjendomsWatch har talt med ham og med grundlægger Lars Thylander om skiftet, der er kommet i stand på kort tid. Med ansættelsen bliver bindeleddet til investorerne endnu stærkere, lyder det.

Thylander Gruppens øverste ledelse: Fra venstre Carsten Viggo Bæk, partner og næstformand for bestyrelsen, Lars Thylander, grundlægger og bestyrelsesformand samt Kristian Krogh, ny adm. direktør fra senest 1. maj 2019. | Foto: PR

Den danske ejendomsbranche fik noget at tale om torsdag, da det blev kendt, at 51-årige Kristian Krogh, mangeårig landechef for Niam i Danmark, skifter til Thylander Gruppen.

Thylander Gruppen hyrer Kristian Krogh som topchef

Begge virksomheder investerer milliardbeløb i ejendomme gennem fonde, hvor bagvedliggende investorer kommer med pengene. Så hvorfor skifte over til Thylander Gruppen, spørger EjendomsWatch hovedpersonen selv.

"Jeg havde ikke skænket det en tanke at skifte job. Det var en mulighed, der opstod for ret nylig – for små to måneder siden. Det satte nogle tanker i gang, for mig var det en unik mulighed for at prøve kræfter med et fuldt CEO-job, med alt hvad det indebærer," siger en tydelig glad Kristian Krogh få timer efter at nyheden er sendt ud.

Som dansk landechef har han refereret til Niams øverste ledelse i Stockholm.

"Men skiftet har under ingen omstændigheder at gøre med nogen form for utilfredshed med Niam, som jeg har været vanvittig glad for, og som er en super virksomhed."

"Ligheder og forskelle"

Begge virksomheders forretningsmodel er at opbygge ejendomsfonde, hvor forskellige investorer skillinger sammen til investeringer.

"Der er ligheder og forskelle. Det er jo blandt andet noget skalaforskel. I Niam er det penge ude fra den store verden, der investeres i nordiske fonde, mens Thylander Gruppen håndterer danske investeringer, hvilket tiltaler mig. Jeg går fra at have arbejdet med en delmængde af nordiske fonde til at have alle investeringerne inden for rækkevidde," siger Kristian Krogh.

Han kender i forvejen Lars Thylander og Carsten Viggo Bæk rigtig godt og ved, hvad de står for. Og deres styrke som bindeled til investorerne vil blive fastholdt.

"Det er jo et offensivt træk. Thylander Gruppen har store ambitioner og muligheder for at udvide og udvikle forretningen, og det vil Lars og Carsten i endnu højere grad få mulighed for at fokusere på. Det bliver en vanvittig stærk platform, vi får.”

Afviser generationsskifte

I Thylander Gruppen forklarer stifter og bestyrelsesformand Lars Thylander, at vedvarende vækst ligger bag, at ansættelsen af Kristian Krogh kommer nu.

"Forretningsomfanget er taget til, så der er to gevinster for os i det: For det første får vi frigjort Carsten Viggo Bæk til i sin rolle som næstformand at fokusere endnu mere på forretningsudvikling og IR. Og så har vi jo tiltrukket ubetinget en af branchens absolutte topfolk i Kristian Krogh til at tage sig af hele den operationelle del som adm. direktør."

Er det begyndelsen til et generationsskifte?

”Overhovedet ikke. Jeg kører videre fuldstændig, som vi plejer. Det handler om, at vi får tilført kompetencer. Jo større forretning, des større behov for kompetencer.”

Ser du flere partnere for dig?

"På den lange bane, ja. Men lige nu og her er vi, hvor vi gerne vil være," siger Lars Thylander, der indgår i partnerkredsen sammen med Carsten Viggo Bæk, Kristian Krogh, tidligere SEB Ejendomme-direktør Solveig Rannje, Henrik Køhn og Nils Thygesen.

Ny holdopstilling hos Niam

I Niam afløser Michael Berthelsen Kristian Krogh:

"Michael og jeg har kørt parløb i alle årene. Det kan godt være, at det mest er mig, der har frontet det udadtil, men alt hvad der er lavet af investeringer og udvikling har vi gjort sammen. Han er en af de dygtigste til ejendomme, og jeg ved at der ikke været et sekunds tøven fra Niams side over for, at det nu er Michael, der tager over," siger Kristian Krogh.

Til at afløse Michael Berthelsen har Niam ansat Jacob de Lichtenberg, der kommer fra Red Cushman & Wakefield.

"Det bliver et kæmpe aktiv for Niam. Han er en yderst kompetent ung mand," siger Kristian Krogh.

Thylander Gruppen blev grundlagt i 1986 og investerer i ejendomme på vegne af danske og udenlandske institutionelle investorer, family offices, private og erhvervsdrivende fonde samt velhavende privatpersoner.

Investeringsfilosofien kan ifølge virksomheden karakteriseres som ”konservativ-opportunistisk”.

Selskabet er partnerejet og drevet. Partnerkredsen består - udover stifteren Lars Thylander - af Carsten Viggo Bæk, Solveig Rannje, Henrik Køhn, Nils Thygesen og fremover også Kristian Krogh.

Thylander Gruppen hyrer Kristian Krogh som topchef

Thylander i rekordhandel: Sælger for 1,5 mia. kr. med solid gevinst

"Det er nødvendigt at sove med støvlerne på" 

Niam køber syv ejendomsprojekter i Silkeborg, Randers, Vejle og Horsens

42.000 kvm Skat-domicil solgt for i underkanten af 1 mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier