EjendomsWatch

Realdania føjer betonejendom fra 60'erne til sin samling

Realdania By & Byg har købt en administrationsbygning i Hasselager, som selskabet vil renovere for at få viden og løsninger til fremtidigt arbejde med betonbygninger.

Foto: PR.

Realdania By & Byg har købt en erhvervsejendom i Hasselager tegnet af Knud Blach Petersen i 1967 for glasfirmaet J.A. Alstrup. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Ejendommen, som Realdania har købt for at sikre bygningen og give konkrete løsninger til betonrenovering, er et af de første eksempler på et åbent kontorlandskab i Danmark, fremgår det.

"Vi er glade for købet af Glasalstrups administrationsbygning, der med sin enorme tagkonstruktion - et betongitter støbt på stedet - er en enestående eksponent for senmodernistisk erhvervsarkitektur," siger Peter Cederfeld, adm. direktør for Realdania By & Byg, i meddelelsen.

Administrationsbygningen, der ligger på Alstrup Allé 11 i Hasselager, indgår nu i Realdania By & Bygs samling af godt 60 historiske ejendomme, der repræsenterer bygningskultur gennem 500 år, fremgår det.

"Beton som byggemateriale er udskældt af mange, men når det anvendes som i tilfældet her, bliver udtrykket helt unikt. Med erhvervelsen vil vi sikre ejendommen den bedst mulige fremtidige bevaring gennem bæredygtig drift og anvendelse," siger Peter Cederfeld.

Han tilføjer, at det er vigtigt at få opbygget en solid viden og udvikle konkrete løsninger til renovering af betonbygninger, så de er godt rustet til de betonrenoveringer, der kommer i de næste år.

Restaureringen begyndes i løbet af 2019 og omfatter også en genskabelse af kontorlandskabet, der skal forstærke ejendommens autenticitet og oprindelige anvendelsesformål, oplyser Realdania By & Byg.

Købsprisen og den forventede pris for restaureringen fremgår ikke.

83 nye almene boliger skal producere energi

Realdania finder ny direktør hos JJW Arkitekter

Realdania-direktør forventer at uddele 400-500 millioner mindre i år

Realdania skyder jagten i gang på ny direktør

Realdania giver 11 kommuner penge til byudvikling 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier