EjendomsWatch

Investor forlader Danmark med trecifret millionhandel i Roskilde

En skandinavisk investor har solgt en portefølje af lejligheder i Roskilde for over 100 mio. kr. Dermed er man i mål med planen om at trække sig ud af Danmark, forklarer sælger i et interview med EjendomsWatch om handlen, der både trækker tråde til en verserende strid og en profileret advokat.

SEP Roskilde har blandt andet solgt ejendommen her på Gartnervang i Roskilde til BBLS Ejendomme, der blandt andre ejes af advokat Svend Aage Dreist Hansen. | Foto: PR.

I Roskilde har 97 lejligheder skiftet hænder.

Det er selskabet SEP Roskilde, der er ejet af den norske ejendomsinvestor Real Estate Management og Skandinavisk Eiendomspartner, som har solgt boligerne på i alt ca. 7000 kvm til en pris, der ifølge tingbogen lyder på 104 mio. kr.

"Prisen har været tilfredsstillende," siger Bjarne Harpøth Christensen fra rådgivningsfirmaet Harpøth Solution, der har rådgivet sælger i handlen, til EjendomsWatch.

Med salget er sælger kommet af med hele porteføljen af restejerlejligheder på ca. 120 lejligheder, som man overtog i november 2017 fra selskabet NDP Roskilde. Inden den trecifrede millionhandel har man drypvist frasolgt lejligheder i takt med, at lejerne opsagde deres lejemål.

"Investorgruppen ønskede at sælge, fordi de har bestemt sig for ikke at investere i Danmark længere," siger Hallur Thordarson, adm. direktør i SEP Roskilde, til EjendomsWatch og uddyber:

"Man kunne have valgt at beholde denne investering, vente på lejernes opsigelser og frasælge drypvis. Det ville dog tage fem-syv år, hvilket er længere end investorernes horisont i Danmark."

Rivegilde som årsag?

Hallur Thordarson kan ikke kommentere på, hvorfor investorgruppen ønsker at trække sine penge ud af Danmark. Faktum er dog, at der verserer en strid mellem Real Estate Management, tidligere NDP, og ejendomsinvestoren Nils Jansson fra ejendomsforvalteren 360 North Management. Det norske selskab og dets bestyrelsesformand, Ingvar Straume, har beskyldt Nils Jansson for at have tømt deres fælles selskab og være stukket af med kontrakten til den amerikanske kapitalforvalter Blackstone. En påstand, Jansson dog afviser.

Et kig i virksomhedsregistret viser da også, at Nils Jansson tidligere i år er udtrådt af ejerkredsen hos Real Estate Management.

Den nye ejer af ejendommene på Gartnervang og Vognmandsmarken i Roskilde er ifølge virksomhedsregistret et nyoprettet selskab, der hedder BBLS Ejendomme. Selskabets formål er ifølge registret at købe, sælge og administrere udlejning af fast ejendom og ejes ligeligt af Liselotte Eghøj Nielsen og advokat Svend Aage Dreist Hansen, ledende partner i Dreiststorgaard Advokater i Køge.

Han har senest været i offentlighedens fokus efter at være raget uklar med kuratoren i konkursboet Kaldred Grusgrav, hvor han har været bestyrelsesformand. Kuratoren har indstillet ham til konkurskarantæne, og sagen skal afgøres i Retten i Holbæk i det nye år.

Vognmandsmarken i Roskilde. | Foto: PR.
Vognmandsmarken i Roskilde. | Foto: PR.
 

Gik ud med en højere pris

I handlen i Roskilde var det sælger, der gik på markedet for at finde en køber gennem sit netværk af mæglerhuse og private investorer. Processen har været i gang siden før sommerferien og tog fart efter ferien.

"Vi var i dialog med 15 potentielle købere. Det snævrede vi ind til tre, hvor køber kom med den bedste pris, som vi kunne leve med. Samtidig kunne køber komme op med den finansiering, der skulle til," siger Hallur Thordarson, der ligesom Bjarne Harpøth Christensen har en fortid hos børsnoterede Park Street Nordicom.

Som udgangspunkt sigtede man dog højere, forklarer Bjarne Harpøth Christensen.

"Den pris, vi gik ud med, var lidt højere, og så er det jo helt naturligt, når man er i et due diligence-forløb, at der bliver fundet noget, som gør, at prisen bliver lidt mindre. Det ser man i stort set alle sager, og det skete også i denne her," siger han og bakkes op af Hallur Thordarson:

"Det er helt naturligt, så det var ikke noget, som jeg ikke forventede."

Hvor meget højere var den pris, I gik ud med?

"Det vil jeg helst ikke komme ind på," lyder svaret fra Bjarne Harpøth Christensen.

Handlen gik igennem den 1. november. De 97 lejligheder, der blev overdraget til BBLS Ejendomme i starten af måneden, er med to, tre eller fire værelser og varierer i størrelse mellem 40 og 90 kvm. De er stort set fuldt udlejede.

360 North i millionslagsmål med nordmænd om Blackstone-aftale

"Nu bliver ejendommene liggende til jeg bliver gammel"

Danske topadvokater placerer formuen i ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier