NREP køber københavnsk madmarked og gør det til hotel

Den nordiske ejendomsinvestor vil forvandle Westmarket på Vesterbro i København til et hotel med forventet åbning i første halvdel af 2020. NREP har langvarig lejeaftale på plads med internationalt hotelbrand, som rykker ind i Danmark for første gang. Køber sætter over for EjendomsWatch flere ord på prisetiket og plan med ejendommen. (Opdateret.)
NREP vil forvandle det københavnske madmarked Westmarket til hotel. | Foto: /ritzau/Finn Frandsen
NREP vil forvandle det københavnske madmarked Westmarket til hotel. | Foto: /ritzau/Finn Frandsen

(Artiklen er opdateret 5. november kl. 9 med kommentar fra NREP).

Den nordiske kapitalforvalter NREP køber Westmarket på Vesterbro i København og vil konvertere madmarkedet til et hotel.

Det skriver NREP i en pressemeddelelse.

Ejendomsinvestoren har underskrevet en 25-årig lejeaftale med et "innovativt, internationalt hotelbrand", som kommer til at åbne sit første hotel i Danmark.

Ved overtagelse af ejendommen, som fortsat kommer til at huse Fitness World, Netto og Føtex Food, vil de nuværende stadeholdere være fraflyttet. Ombygningen forventes påbegyndt i starten af 2019 med åbning i første halvår af 2020, fremgår det.

"Ejendommen har gennem en årrække haft udfordringer – først med Toves Galleris konkurs og senere med Westmarkets madmarked. Bygningens dybde har gjort det svært at drive detailhandel i ejendommens inderste del, og vi ønsker derfor at ændre anvendelsen af ejendommens stueetage. Vi er overbeviste om, at de nye planer vil danne grundlag for en varig og bedre løsning for ejendommen til glæde for dens brugere, beboere og naboerne på Vesterbro", udtaler Toke Clausen, investment director i NREP, i meddelelsen.

Toke Clausen oplyser til EjendomsWatch, at der ikke er planer om at bygge opad, hvor der p.t. er boliger, som ikke indgår i købet. Det vil sige, at det nye hotel skal ligge i stueetagen, hvor Westmarket lå.

Han vil ikke røbe noget om købsprisen, men siger følgende:

"Prisen reflekterer selvfølgelig, at det er en ejendom, hvor madmarkedet ikke er blevet den succes, som alle havde håbet på, og derfor har man fået det til en billigere pris, end hvis det havde været en succes."

Købet af Westmarket kommer få dage efter, at NREP solgte en portefølje på otte ejendomme for 1,1 mia. kr. til Heimstaden.

Westmarket åbnede dørene i starten af sidste år, men blev aldrig det madmekka, som der var ambitioner om.

Heimstaden køber otte ejendomme for 1,1 mia. kr.

De sidste butikker i københavnsk madmarked lukker

Usikkerhed om københavnsk madmarkeds overlevelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også