EjendomsWatch

MT Højgaard skal bygge 13.500 kvm boliger i Høje Taastrup

MT Højgaard skal opføre private lejeboliger i Høje Taastrup. Byggeriet forventes færdiggjort i 2021.

Foto: Visualisering: Danielsen Architecture.

Balder Danmark og MT Højgaard har indgået aftale om at opføre 13.500 kvm lejeboliger på Skjeberg Allé i Høje Taastrup. Første spadestik tages i 2019, skriver MT Højgaard i en pressemeddelelse.

"Høje Taastrup er en by i udvikling. Over de næste år vil området ved Skjeberg Allé blive omdannet til et attraktivt boligområde med god infrastruktur, en central placering tæt på City2 og Høje Taastrup Station samt med rekreative grønne områder," siger Jacob Hovmøller, projektchef i Balder Danmark, i meddelelsen.

Byggeriet bliver Balders andet uden for Københavns Kommune. I oktober købte Balder en byggegrund i Hillerød, hvor der skal bygges 127 boliger.

MT Højgaard har udviklet bebyggelsen på Skjeberg Allé og lavede i 2017 en ny lokalplan for området i samarbejde med Høje Taastrup Kommune, fremgår det.

"Området vil, når det om få år er færdigudbygget, fremstå med en stor variation af boligtyper med rækkehuse, lejligheder, almene boliger, seniorboliger og nu også private udlejningsboliger. Bydelen vil have fokus på god arkitektur, grønne arealer samt spændende byrum med plads til både det private udeliv og fællesskabet," siger Christina Jørgensen, direktør for projektudvikling i MT Højgaard, i meddelelsen.

Lejeboligerne kommer til at bestå af to til fire værelser og bliver mellem 66 og 101 kvm, fremgår det. Alle boliger får private udearealer.

Byggeriet bliver opført i to etaper, hvor den første forventes afsluttet i sensommeren 2020 og den anden i starten af 2021.

Danielsen Architecture er arkitekt på projektet, fremgår det.

Balder bygger 127 boliger i Hillerød

Svenskere investerer i 184 familieboliger i ny bydel på Sjælland

MT Højgaard og NCC i spil til hospitalbyggeri for over 2 mia. kr.

Ny MT Højgaard-topchef overtager tøjlerne endnu tidligere end planlagt

Byggearving satser på MT Højgaard-ejerskab de næste 100 år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier