EjendomsWatch

Parken-formand: Alle forretningsområder bidrager til fremgang

En god udvikling i Lalandia og kontorejendommene, der er tilknyttet Telia Parken, er medvirkende til, at Parken Sport & Entertainment kan se frem til flere penge på bundlinjen i år end hidtil ventet.

Parken Sport & Entertainment ser en rigtig god udvikling i Lalandia i øjeblikket. | Foto: Ritzau Scanpix/Anders Brohus.

En god udvikling i både Lalandia, fodboldholdet FC København, aktiviteter omkring stadion og de tilknyttede kontorejendomme vil sikre flere penge på bundlinjen for Parken Sport & Entertainment i år end ventet.

Derfor opjusterede selskabet søndag aften forventningerne for de fortsættende aktiviteter for hele 2018, og det er ikke et enkelt forretningsområde, der skiller sig særligt positivt ud.

"Der er relativt set ikke noget, der skiller sig mere positivt ud end noget andet. Der er tale om fremgang i hvert forretningsområde, og det er klart, at der er tale om forretninger af forskellige størrelser," siger Bo Rygaard, der er bestyrelsesformand i Parken, til Ritzau Finans.

"Lalandia er den største, og her ser vi en rigtig god udvikling i øjeblikket. Vi har lige haft efterårsferie, og det skaber mere klarhed over den del af forretningen. FCK er også på en god rejse sportsligt og kommercielt, og så har vi vores ejendomme, hvor vi er meget tilfredse med udviklingen i udleje," fortsætter han.

Parken venter nu 25 mio. kr. mere i overskud i de fortsættende aktiviteter. Her er prognosen nu et plus på 75 til 90 mio. kr. før skat i 2018, mens omsætningen fortsat ses lande på mellem 780 og 800 mio. kr.

Ifølge bestyrelsesformanden kan det være svært at forudse forretningsområdernes udvikling fra årets start, da der i perioder kan opstå store udsving. Efter selskabet har taget hul på fjerde kvartal, er det lettere at gennemskue udviklingen, og derfor kom opjusteringen allerede søndag.

"Både FCK, Parken og Lalandia er forretninger, der kan svinge en del. Det er er underholdningsindustrien, og resultatet er afhængigt af publikum og antallet af gæster. Derfor kan resultaterne bevæge sig relativt meget," siger Bo Rygaard.

Søndagens opjustering tyder desuden på, at der er tabt mere på den frasolgte Fitness DK-forretning end forudset, men det skyldes ifølge Bo Rygaard regnskabsteknik.

"En stor del af det er en regnskabsmæssig nedskrivning. Det kan være svært at forudse det endelige udfald helt detaljeret, før handlen er lukket, og alle tingene er gået igennem. Det er ganske få afvigelser, der har været i det store billede, men når vi lægger de totale tal sammen, er der en negativ afvigelse. Sådan er det typisk, når man finberegner tingene," siger han.

Den samlede forventning om et underskud før skat på 155 til 170 mio. kr. i år for både fortsættende og ophørende aktiviteter består nemlig.

Den fulde kvartalsrapport fra Parken fremlægges 6. november.

Tabsgivende fitness-kæde får ny ejer – koster milliontab

Parken barsler med "Lalandia 3" og jysk outlet-center 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier