EjendomsWatch

Mere salg på nettet holder hånden under Magasin

Magasin åbnede for nylig stormagasin nummer syv, og flere kan være undervejs.

Magasins nyeste butik i Aalborg. | Foto: PR-visualisering

Der bliver brugt færre penge i Magasins stormagasiner, men det bliver opvejet af stigende salg på nettet.

Magasin, der ejer syv stormagasiner rundt i Danmark, nåede en omsætning på 2821 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Dermed ligger omsætningen helt uændret sammenlignet med sidste år. Det viser kædens årsregnskab for 2017/2018, der dækker perioden frem til slutningen af august.

Set i lyset af stor konkurrence om danskernes penge er økonomidirektør Peter Fabricius tilfreds med udviklingen. Salget på nettet er steget 45 procent på et år.

"Jeg er godt tilfreds med, at vi holder en stabil omsætning i et år, hvor vi har brugt ressourcer og manpower på at åbne et helt nyt Magasin i Aalborg og i et år, hvor konkurrencen både online og fysisk bestemt ikke er blevet mindre," siger Peter Fabricius i en meddelelse.

Magasins driftsoverskud lød på 165 millioner kroner, hvilket er et fald på syv millioner kroner.

I løbet af det seneste regnskabsår havde stormagasinerne 20 millioner besøgende, men de har altså brugt færre kroner i butikkerne.

Magasin har i dag stormagasiner i København, Ørestad, Rødovre, Lyngby, Odense og Aarhus. For en måned siden åbnede Magasin i Aalborg.

På den korte bane er der ingen planer om flere åbninger, men Magasin ser potentiale for flere i fremtiden.

Magasin har sin oprindelse i 1868, hvor stifterne Theodor Wessel og Emil Vett grundlagde deres første forretning.

Efter langt over 100 år under ejerskab af stifterne og deres efterkommere samt en børsnotering i 1950'erne blev Magasin i tiden op til finanskrisen købt af et islandsk konsortium ledet af Baugur Group.

Islændingene gik i betalingsstandsning i 2009, og Straumur overtog ejerskabet.

Herfra gik ejerskabet over pakistanske Solstra Holding, indtil britiske Debenhams købte Magasin samme år.

Debenhams luftede tidligere i år tanker om at sælge kæden. I juni lød prisskiltet på 1,7-2,1 milliarder kroner ifølge The Guardian.

De danske stormagasiner holder tempo med udsigtsplatforme, vinbarer og købmandskab

Ejer sætter salgspris på Magasin-kæden

Magasin-kæden kan ende med nye ejere 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier