EjendomsWatch

Frasalg af Datea sikrer Dades rekordresultat

Salget af datterselskabet Datea og ejendommen Codanhus har trukket gevaldigt op hos Dades, som har leveret det bedste regnskab nogensinde. Salgsprisen overstiger tidligere gisninger. Samtidig ser Dades sig om efter en alternativ løsning på sine bestræbelser på at finde en partner til porteføljen af butikscentre, siger adm. direktør Boris Nørgaard Kjeldsen til EjendomsWatch.

Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades. | Foto: PR.

Ejendomsselskabet Dades leverer i sit seneste regnskab næsten en fordobling af årsresultatet, der ender på 1324 mio. kr. mod 696 mio. kr. året før. Det er det 81 år gamle selskabs bedste resultat nogensinde, ikke mindst som følge af salget af datterselskabet Datea til svenske Newsec i august sidste år.

Dades har hidtil været hemmelighedsfuld om salgsprisen på Datea, men af regnskabet fremgår, at Newsec købte Datea for 496 mio. kr. og sikrede Dades en avance på 444 mio. kr. Det er en væsentligt højere pris, end de beløb, der blev spekuleret i umiddelbart efter handlen, hvor en prisetiket på i underkanten af 300 mio. kr. var fremme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier