EjendomsWatch

Bonava vil bygge yderligere 160 boliger i Storkøbenhavn

Bonava har købt jord til 160 familieboliger vest for København. Byggeriet forventes at kunne begynde i slutningen af 2019. (Rettet.)

Bonava vil bygge 160 familieboliger i Storkøbenhavn. Foto: Illustration: Bonava.

(Artikel rettet kl. 11.20 med korrekt areal.)

Boligudvikleren Bonava, der tidligere hed NCC Bolig, har købt jord til 160 familieboliger i Brøndbyvester. Brøndbyvester Kirke er sælger af området, der skal gå under navnet Skovbyen, oplyser Bonava i en pressemeddelelse.

"Vi fortsætter ekspansionen, i det her tilfælde på Vestegnen, hvor der også er behov for familievenlige boliger, der er til at betale. Generelt satser vi på at bygge flere moderne rækkehuse i hele hovedstadsområdet," siger Claus Skytte, adm. direktør i Bonava, i meddelelsen.

Grunden på godt 70.000 kvm og med en byggeret på omkring 20.000 kvm, har det lokale menighedsråd indtil nu lejet ud til landbrugsformål. Arealet ligger ud til Seminarievej over for Brøndbyvester Kirkegaard, oplyser Bonava til EjendomsWatch.

Bonava planlægger at opføre 160 rækkehuse i et og to plan, og lokalplanen forventes godkendt i slutningen af 2019, hvor salg og byggeri af projektet sættes i gang, fremgår det.

"Det var vigtigt for os, at køberen havde erfaring med lignende projekter, og at der ikke blev bygget for tæt eller højt," siger Jens Olsen, formand for menighedsrådet i pressemeddelelsen.

Skovbyen bliver blandt andet nabo til en fredskov, der bliver bundet sammen med projektet med grønne kiler, og støjvolden langs motorvejen forbedres, fremgår det.

Med den nye investering, hvis beløb Bonava ikke ønsker at oplyse, har virksomheden i 2018 købt jord til 662 nye boliger i Hovedstadsområdet, lyder det.

Torben Modvig stopper som chef for Bonava

Bonava i modvind med byggeplaner i Nordsjælland

Bonava vil bygge ejerlejligheder i Rungsted Kyst

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier