Bonava vil bygge yderligere 160 boliger i Storkøbenhavn

Bonava har købt jord til 160 familieboliger vest for København. Byggeriet forventes at kunne begynde i slutningen af 2019. (Rettet.)
Bonava vil bygge 160 familieboliger i Storkøbenhavn. | Foto: Illustration: Bonava.
Bonava vil bygge 160 familieboliger i Storkøbenhavn. | Foto: Illustration: Bonava.

(Artikel rettet kl. 11.20 med korrekt areal.)

Boligudvikleren Bonava, der tidligere hed NCC Bolig, har købt jord til 160 familieboliger i Brøndbyvester. Brøndbyvester Kirke er sælger af området, der skal gå under navnet Skovbyen, oplyser Bonava i en pressemeddelelse.

"Vi fortsætter ekspansionen, i det her tilfælde på Vestegnen, hvor der også er behov for familievenlige boliger, der er til at betale. Generelt satser vi på at bygge flere moderne rækkehuse i hele hovedstadsområdet," siger Claus Skytte, adm. direktør i Bonava, i meddelelsen.

Grunden på godt 70.000 kvm og med en byggeret på omkring 20.000 kvm, har det lokale menighedsråd indtil nu lejet ud til landbrugsformål. Arealet ligger ud til Seminarievej over for Brøndbyvester Kirkegaard, oplyser Bonava til EjendomsWatch. 

Bonava planlægger at opføre 160 rækkehuse i et og to plan, og lokalplanen forventes godkendt i slutningen af 2019, hvor salg og byggeri af projektet sættes i gang, fremgår det.

"Det var vigtigt for os, at køberen havde erfaring med lignende projekter, og at der ikke blev bygget for tæt eller højt," siger Jens Olsen, formand for menighedsrådet i pressemeddelelsen.

Skovbyen bliver blandt andet nabo til en fredskov, der bliver bundet sammen med projektet med grønne kiler, og støjvolden langs motorvejen forbedres, fremgår det.

Med den nye investering, hvis beløb Bonava ikke ønsker at oplyse, har virksomheden i 2018 købt jord til 662 nye boliger i Hovedstadsområdet, lyder det.

Torben Modvig stopper som chef for Bonava

Bonava i modvind med byggeplaner i Nordsjælland

Bonava vil bygge ejerlejligheder i Rungsted Kyst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også