Topdanmark melder fuldt hus i tidligere pålægschokoladefabrik

Nets, Københavns Universitet og Sanofi bliver de sidste lejere i en gammel pålægschokoladefabrik i København, hvor lejerne fra sommeren 2019 kan tage metroen lige til døren.
Den tidligere pålægschokoladefabrik er i dag et flerbrugerhus på 24.000 kvm. | Foto: PR.
Den tidligere pålægschokoladefabrik er i dag et flerbrugerhus på 24.000 kvm. | Foto: PR.

Engang var Vibenshuset fyldt med chokolade, men i dag er den tidligere Galle & Jessen-fabrik på Østerbro i København omdannet til et moderne flerbrugerhus på 24.000 kvm, som Topdanmark Ejendom nu kan melde fuldt udlejet.

Det sker, efter Københavns Universitet, den franske Novo Nordisk-konkurrent Sanofi og fintech-virksomheden Nets, der tager sig af betalingsservice og dankortet, flytter ind som de sidste lejere i den gamle pålægschokoladefabrik, oplyser Topdanmark og mæglerfirmaet Lintrup & Norgart i en pressemeddelelse.

”Vibenshuset er oppe på cirka 900 arbejdspladser fordelt på 25 virksomheder, og de er ikke kommet af sig selv, for trods opsvinget står næsten 6 procent af kontorlokalerne i København stadig ledige. Topdanmark Ejendom A/S har som ejer foretaget en gennemgribende modernisering af lokalerne, som omfatter den gamle fabrik og byggeri fra 2001," siger Stig Lintrup, partner og adm. direktør i Lintrup & Norgart, i meddelelsen.

Lejerne får til næste sommer muligheden for at tage metroen lige til døren, når Vibenshus Runddel Metrostation åbner overfor Vibenshuset, og bygningens hovedindgang er allerede blevet rykket, så den ligger tættest muligt på den kommende station, fremgår det.

Fabrikken blev oprindeligt bygget til Galle & Jessen i 1884, da chokoladeproducenten, der er særligt kendt for sin pålægschokolade, flyttede ud fra Indre By. Gennem de næste 100 år blev der produceret chokolade for fuld kraft, indtil Galle & Jessen flyttede ud i Toms' fabrikker i Ballerup, og Mærsk Data og IBM overtog.

Det meste af den oprindelige fabrik blev revet ned, da pålægschokoladeproducenten flyttede ud, og de seneste år har arkitekter og håndværkere forvandlet ejendommen til et flerbrugerhus med personalerestaurant, kaffebar, trænings-, møde- og konferencecenter.

Samtlige lejere forventes at være flyttet ind i Vibenshuset i efteråret 2018.

PFA og Topdanmark køber hotel i Carlsberg Byen

Topdanmark forvandler gammel glødepærefabrik til moderne kontorhus

Flemming Engelhardt ny direktør hos Topdanmark Ejendom

Topdanmark tager det lange, seje træk med sine kontorejendomme 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også