EjendomsWatch

Pensionskasse-direktør efterlyser bedre muligheder for at bygge småt

Der er behov for flere boliger med færre kvadratmeter i København, men kommuneplanen stiller sig på tværs, siger Peter Olsson, ejendomsdirektør i AP Pension.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Pensionsselskabet AP Pension har de senere år bygget massevis af boliger i København, men antallet kunne have været endnu større, hvis kommunplanen tillod mindre boliger, siger selskabets ejendomsdirektør Peter Olsson til Børsen.

Han peger på, at den nuværende kommuneplan dikterer et gennemsnit på 95 kvm for nye lejligheder, og selvom kravet er blødt op, er det ikke nok, mener han.

"Der bliver flere og flere singler, og nogle prioriterer måske at have et sommerhus og så en mindre lejlighed i København. Men vi oplever helt klart, at hver gang, vi har et projekt, så er det de små lejligheder, der ryger først. Også fordi de selvfølgelig er billigere, men det er altså dér, du har en helt ekstremt stor efterspørgsel," siger Peter Olsson til avisen.

Kravet i kommuneplanen betyder, at AP Pension ikke aktuelt har planlagt flere boliger i byen, men til gengæld er i gang andre steder i landet.

Sidste år færdiggjorde AP Pension et projekt med 200 ungdomsboliger på Tagensvej i København, hvor udlejningen tog en weekend.

AP Pension køber Skandias danske aktiviteter

AP Pension genoptager dialog med kommune om vingeskudt milliardprojekt

AP Pension har aktuelt 1250 boliger under opførelse

Direktør i AP Pension: "Vi fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til"

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier