EjendomsWatch

Pensionskasse-direktør efterlyser bedre muligheder for at bygge småt

Der er behov for flere boliger med færre kvadratmeter i København, men kommuneplanen stiller sig på tværs, siger Peter Olsson, ejendomsdirektør i AP Pension.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Pensionsselskabet AP Pension har de senere år bygget massevis af boliger i København, men antallet kunne have været endnu større, hvis kommunplanen tillod mindre boliger, siger selskabets ejendomsdirektør Peter Olsson til Børsen.

Han peger på, at den nuværende kommuneplan dikterer et gennemsnit på 95 kvm for nye lejligheder, og selvom kravet er blødt op, er det ikke nok, mener han.

"Der bliver flere og flere singler, og nogle prioriterer måske at have et sommerhus og så en mindre lejlighed i København. Men vi oplever helt klart, at hver gang, vi har et projekt, så er det de små lejligheder, der ryger først. Også fordi de selvfølgelig er billigere, men det er altså dér, du har en helt ekstremt stor efterspørgsel," siger Peter Olsson til avisen.

Kravet i kommuneplanen betyder, at AP Pension ikke aktuelt har planlagt flere boliger i byen, men til gengæld er i gang andre steder i landet.

Sidste år færdiggjorde AP Pension et projekt med 200 ungdomsboliger på Tagensvej i København, hvor udlejningen tog en weekend.

AP Pension køber Skandias danske aktiviteter

AP Pension genoptager dialog med kommune om vingeskudt milliardprojekt

AP Pension har aktuelt 1250 boliger under opførelse

Direktør i AP Pension: "Vi fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til" 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier