EjendomsWatch

Statslig udflytning efterlader 62.000 kvm tomme kontorer

Statens udflytning af arbejdspladser fra København giver tomme kvadratmeter frem til 2021. Problemet er dog til at overse, mener Ejendomsforeningen Danmark.

Visualisering af den kommende kontorbygning på Kalvebod Brygge i København, hvor fem statslige myndigheder flytter ind og dermed efterlader andre lejemål tomme. | Foto: PR-illustration

Regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser til provinsen betyder en fraflytning og omrokering af lejemål i hovedstaden, som betyder, at 62.000 kvm kontorareal aktuelt står tomme, skriver Berlingske, der citerer et svar fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) til det socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Reismann.

Arealet svarer til godt halvanden gange det areal, som en ny kontorbygning på Kalvebod Brygge i København vil rumme til et antal styrelser, herunder Bygningsstyrelsen.

Målt i forhold til det samlede kontorareal i Danmark svarer de tomme kvadratmeter til en kvart pct. Til sammenligning viser de seneste tal fra Ejendomsforeningen Danmark, at kontortomgangen på et år er faldet med 1,6 pct. som følge af det økonomiske opsving.

Statens tab af indtægter fra de ledige kontorarealer løber ifølge Ekstra Bladets beregninger op i 100 mio. kr. – et beløb, som Bygningsstyrelsen dog ifølge Berlingske bestrider, eftersom en del af ledige arealer er ukurante og ikke kan værdiansættes som moderne kontorarealer, eksempelvis et auditorium på et universitet.

Kontorudlejere har kradset en halv mia. kr. ekstra ind på et år

Flere kommuner sænker særskat på mursten

Ejendomsinvestorer skruer ned for optimismen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier