Rapport: Shoppingcenter vil give mere butiksdød i Odense

Modsat en tidligere rapport fra samme firma lyder konklusionen i en ny, at det planlagte Viva-shoppingcenter vil føre til yderligere butiksdød i Odense.
Sådan er Viva-butikscentret tænkt. Planerne blev lanceret i 2011, og Viva skulle have åbnet i 2015, men indtil videre er intet sket. | Foto: PR-visualisering: Steen & Strøm
Sådan er Viva-butikscentret tænkt. Planerne blev lanceret i 2011, og Viva skulle have åbnet i 2015, men indtil videre er intet sket. | Foto: PR-visualisering: Steen & Strøm

Det planlagte storcenter Viva i centrum af Odense vil komme til at skabe mere butiksdød, lyder det i den nye rapport Det kommercielle butiksliv i Odense Kommune, som Cowi har udarbejdet for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Viva vil hente en høj andel af sin omsætning fra det eksisterende handelsliv i bymidten og vil føre til yderligere tilbagegang i de nuværende handelsgader i et betydeligt og synligt omfang," står der i rapporten ifølge Fyens Stiftstidende.

Butikkerne i Odenses centrum har det i forvejen vanskeligt. Fra 2012-2017 er antallet af butikker inden for detailhandel faldet med 73, og omsætningen er samlet gået tilbage med 416 mio. kr., står der i rapporten.

Tilbage i 2013 udarbejdede Cowi en rapport, der ligeså handlede om bymidtens handelsliv. Konklusionen i den var dog noget anderledes. Dengang lød det, at Viva og bymidten ville stille hinanden stærkere, samt at Viva havde potentiale til at ændre udviklingen i centrum positivt, skriver Fyens Stiftstidende.

Det er centeroperatøren Steen & Strøm, som står bag Viva. Selskabet købte en tidligere slagterigrund i 2011, og i 2012 blev de konkrete planer om at bygge et storcenter på grunden præsenteret for offentligheden. Efter forventningen skal centret være på 40.000 til 45.000 kvm og rumme ca. 100 butikker.

Provinsen er et dyrt bekendtskab for storcenter-ejer

Trods åbningsdato i 2015: Steen & Strøm har fortsat planer om fynsk butikscenter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også