EjendomsWatch

Familie sætter Rødovre Centrum til salg

Storcentret på Københavns Vestegn bliver sat til salg for et ukendt milliardbeløb. Ingen i fjerde generation i ejerfamilien ville overtage forretningen, fortæller adm. direktør. (Opdateret).

Rødovre Centrum, shoppingcenter i Rødovre. | Foto: Bax Lindhardt

(Artiklen er opdateret kl. 8.15 med oplysning om mægler på handlen.)

Ejerfamilie bag Rødovre Centrum sætter storcentret til salg for milliarder, skriver Berlingske. Det sker, fordi ingen i fjerde generation har ønsket at overtage forretningen.

Storcentret er et af de sidste familieejede centre i Danmark og har været i familiens hænder i over 50 år. Det fortæller Jesper Andreasen, der er adm. direktør i Rødovre Centrum, til Berlingske.

"Vi ville ikke presse dem, for det pres skal man ikke lægge på sine børn. Derfor har vi ventet med at tage hul på den," siger Jesper Andreasen.

Rødovre Centrum er bygget af Jesper Andreasens morfar, Aage Knudsen, i 1966. I tredje generation er de tre brødre og en kusine, der sammenlagt har ti børn. Jesper Andreasen overtog selv forretningen efter sin mor, da han var 29 år tilbage i 1991.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad familien forventer at sælge storcentret for. I Rødovre Centrums seneste årsregnskab sættes værdien til 3,2 mia. kr., men det er formentlig en "meget konservativ værdiansættelse," skriver Berlingske, som af anonyme kilder er blevet fortalt, at prisen kan løbe op i 4-5 mia. kr.

Danmarks potentielt største ejendomshandel kan være på vej

Jesper Andreasen, adm. direktør i Rødovre Centrum

Det er erhvervsmæglerfirmaet Colliers, som har fået opgaven med at finde den fremtidige ejer af det 115.000 kvm store shoppingcenter, skriver familien i en pressemeddelelse.

Sonderingen af markedet efter en køber er netop indledt, og familien forventer, der går nogen tid, før processen leder frem til et endeligt salg. At man alligevel har valgt at gå i medierne med salget nu skyldes, at familien ønsker at undgå rygter og misforståelser, "når markedet og medier uundgåeligt erfarer, at Danmarks potentielt største ejendomshandel kan være på vej," lyder det i meddelelsen.

Til salg-skilt kom efter rekordår

Selskabet sættes til salg, efter Rødovre Centrum leverede et flot regnskab i 2017, hvor overskuddet lød på 109 mio. kr. på driften renset for skat og værdireguleringer. Det var en fremgang fra 103 mio. kr. i forhold til 2016 og andet år i træk med rekordindtjening.

Resultatet blev i regnskabet betegnet som "meget tilfredsstillende," og adm. direktør Jesper Andreasen varslede over for EjendomsWatch, at der ville være yderligere fremgang i år:

"2017 var præget af vores seneste udbygning med åbning af første etape i efteråret og anden og sidste etape i marts i år. Det gav nogle gener for vores kunder og midlertidigt lukkede butikker, men i 2018 tager lejeindtægterne et voldsomt spring til 181 mio. kr. fra cirka 160 mio. kr. i 2017. Vi har fået 25 ekstra butikker og er kommet op på cirka 160 forretninger og spisesteder, og målt på butikker er vi nu det største center i Danmark."

Resultatet før skat blev næsten fordoblet til 301 mio. kr. Hovedforklaringen på fremgangen var, at det store centerkompleks er opskrevet med 192 mio. kr. mod 62 mio. kr. i 2016.

Familie bag storcenter til tre milliarder øjner ny fremgang efter rekordår

Ekspansionslystent storcenter holder lang byggepause

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier