EjendomsWatch

Carlsberg Byen vil skyde gang i ny byggeentreprise

C.F. Møller Architects er med på holdet, som skal stå for planlægningen af endnu et erhvervs- og boligbyggeri i den nye københavnske bydel. Byggeriet rummer bl.a. et tårn på 50 meter og et samlet byggeareal på ca. 33.200 kvm.

Illustration af en plads i Carlsberg Byen. | Foto: PR-visualisering

Carlsberg Byen har sammensat det hold, som skal stå i spidsen for at få planlagt endnu et erhvervs- og boligbyggeri i den nye bydel i København, som har hjemme i smørhullet mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro.

Byggeriet består af et karrébyggeri og et tårn på 50 meter. Det samlede byggeareal er på ca. 33.200 kvm fordelt på ca. 13.300 kvm boliger i karré, 4800 kvm boliger i tårn, 3000 kvm erhverv samt en kælder på 12.100 kvm.

Teamet består af C. F. Møller Architects, hollandske MVRDV, Arpe & Kjeldsholm, Niras og Opland, skriver Carlsberg Byen i en pressemeddelelse.

De skal være rådgivere i planlægningsfasen med Carlsberg Byen i spidsen for processen.

Det nye samarbejde skal gerne lede til, at der kan indgås en aftale om den endelige byggeentreprise, lyder det.

"Dette byggeri er det sidste på grænsen til Frederiksberg, og vi ved fra salget af de tidligere byggerier i dette område, at det efterspørges af rigtigt mange købere," udtaler Jens Nyhus, adm. direktør for Carlsberg Byen, i meddelelsen.

Byggeriet er det seneste i en lang række af nyligt igangsatte byggerier. Forventningen er, at 85 pct. af byggeriet i bydelen vil stå færdig i 2021.

Noget af det, som mangler at blive opført, er fem højhuse, der netop er sat i gang sideløbende med etableringen af en række nye erhvervslokaler, boliger og byrum, skriver byudviklingsselskabet.

Carlsberg Byen henter hjælp udefra for at undgå at blive en spøgelsesby

Carlsberg Byen overgår sine egne forventninger

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier