500 nye restauranter åbnede i Danmark sidste år

Omsætningen stiger i den danske restaurationsbranche. Sidste år blev der åbnet 500 nye restauranter. Dermed overgik antallet af nyåbninger antallet af lukninger.
Restaurant Flammen er én af de aktører, der åbnede nye spisesteder i 2017. | Foto: Ritzau Scanpix/Anita Graversen.
Restaurant Flammen er én af de aktører, der åbnede nye spisesteder i 2017. | Foto: Ritzau Scanpix/Anita Graversen.
AF JØRGEN RUDBECK, FØDEVAREWATCH

Danske restauranter, kantiner og cafeer omsætter som aldrig før, og sidste år blev der lagt to mia. kr. til 2016-salget, så der i alt blev omsat for 44 mia. kr. på de mange steder, der serverer måltider til udespisende danskere og turister.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik på tværs af kantiner, cafeer og restauranter leveret til brancheforeningen Horesta, skriver Berlingske.

Statistikken viser også, at der sidste år blev åbnet 500 nye restauranter, og at disse restauranter oplever den største økonomiske vækst. Væksten var sidste år på 8,1 pct.

Ifølge Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta, har den store fremgang og konkurrence dog den bagside, at mange restauranter også må lukke. Sidste år lukkede 409 spisesteder.

"Konkurrencen er benhård. Du skal være meget skarp i dit koncept og vide præcis, hvad det er, der gør, at gæsten går ind på din restaurant og spiser, fremfor at gå ind til naboen," siger hun til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Fastfoodkæde har ventet i seks år på at få lov at bygge

Cafékæde fortsætter med at ekspandere

Garvet direktør melder sig ind i magtkampen på den københavnske hotelscene

Bøfkæden Mash mister millioner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende