EjendomsWatch

500 nye restauranter åbnede i Danmark sidste år

Omsætningen stiger i den danske restaurationsbranche. Sidste år blev der åbnet 500 nye restauranter. Dermed overgik antallet af nyåbninger antallet af lukninger.

Restaurant Flammen er én af de aktører, der åbnede nye spisesteder i 2017. | Foto: Ritzau Scanpix/Anita Graversen.

Danske restauranter, kantiner og cafeer omsætter som aldrig før, og sidste år blev der lagt to mia. kr. til 2016-salget, så der i alt blev omsat for 44 mia. kr. på de mange steder, der serverer måltider til udespisende danskere og turister.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik på tværs af kantiner, cafeer og restauranter leveret til brancheforeningen Horesta, skriver Berlingske.

Statistikken viser også, at der sidste år blev åbnet 500 nye restauranter, og at disse restauranter oplever den største økonomiske vækst. Væksten var sidste år på 8,1 pct.

Ifølge Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta, har den store fremgang og konkurrence dog den bagside, at mange restauranter også må lukke. Sidste år lukkede 409 spisesteder.

"Konkurrencen er benhård. Du skal være meget skarp i dit koncept og vide præcis, hvad det er, der gør, at gæsten går ind på din restaurant og spiser, fremfor at gå ind til naboen," siger hun til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Fastfoodkæde har ventet i seks år på at få lov at bygge

Cafékæde fortsætter med at ekspandere

Garvet direktør melder sig ind i magtkampen på den københavnske hotelscene

Bøfkæden Mash mister millioner 

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier