EjendomsWatch

Strid mellem værtshuse og ejendomsudlejer trappes op

Ejendomsadministrator og advokat Claus Molbech Bendtsen fortsætter med at ophidse sindene hos folkene bag nogle af Københavns ældste restauranter. Overskåren ølslange, hegn og en hovedindgang, der er blevet forsynet med låse, lejerne ikke har nøgle til, er seneste skridt i konflikten, skriver Berlingske.

Foto: PR/Hviids Vinstue

Den københavnske advokat og ejendomsforvalter Claus Mollbech Bendtsen, der over de senere år har erhvervet ejendomme på nogle af hovedstadens dyreste beliggenheder, bliver ved at være i centrum for en ballade med lejerne i en ejendom på Kongens Nytorv, skriver Berlingske.

Siden 2017 har lejeren af den 300 år gamle Hviids Vinstue, Per Møller, efter eget udsagn oplevet chikane fra udlejeren i et forsøg på at presse både vinstuen og naboværtshuset Skindbuksen ud af de attraktive adresser.

Senest har Per Møller oplevet, at der er blevet sat ekstra låse på hovedindgangen på Kongens Nytorv 19, selvom han ejer kælderetagen og ikke har fået udleveret nøgler, fremgår det. Låsene betød, at personalet ikke kunne komme ud.

Sidste år kulminerede striden, da en ølslange til Hviids Vinstue på mistænkelig vis blev klippet over og litervis af øl flød ud.

Hverken Claus Molbech Bendtsen eller formanden for ejendommens ejerforening, Tommy Hansen, er vendt tilbage på Berlingskes henvendelse, fremgår det.

I forbindelse med striden har Københavns Politi rettet henvendelse til EjendomsWatch for yderligere oplysninger i sagen.

Ifølge EjendomsWatchs oplysninger er Claus Molbech Bendtsens talrige ejendomsopkøb, som er beskrevet i flere artikler, sket på vegne af Just-Eat-medstifteren Bo Ladegaard Bendtsen. De to er desuden i familie med hinanden.

Landets ældste værtshus kæmper mod ejendomsinvestor 

Diskret advokat runder 400 mio. kr. i historiske ejendomme i år

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier