EjendomsWatch

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Et billede taget på et ukendt tidspunkt af et studie i DR's gamle hovedsæde i Søborg kaldet Tv-byen. | Foto: Allan Moe

(Artikel opdateret kl. 9.40 med yderligere oplysninger.)

Claus Làfontaine Møller er en mand med smag for 'kulørte' bygninger med et touch af en unik historie.

I starten af året købte han en gammel cornflakes-fabrik i København på 6441 kvm, og denne gang er ejendomskærligheden faldet på DR's tidligere hovedsæde i den gamle Tv-by, hvor de ikoniske film- og tv-studier har haft hjemme siden området i Søborg blev opført i 1960'erne.

Igennem sit selskab Fontaine A/S har den private ejendomsinvestor købt en ejendom på tv-grunden med tre bygninger på samlet 33.655 kvm. I dag er ejendommen en multiejendom med flere lejere, hvoraf den største er DR, der dog fraflytter sine ca. 7000 kvm med udgangen af 2018, skriver mæglerfirmaet Colliers International, som har stået for salget.

Handlen er sket som en selskabshandel. Selskabet blev oprettet 4. maj med en selskabskapital på 25 mio. kr., viser CVR. Den offentlige vurdering af ejendommene lød i oktober 2017 på 250 mio. kr.

Et nyere billede af de bygninger, som er blevet solgt til Claus Làfontaine Møller.
Et nyere billede af de bygninger, som er blevet solgt til Claus Làfontaine Møller.

Sælger gik konkurs

Den tidligere ejer er kommanditselskabet K/S Mørkhøjvej 500. Ejerkredsen udgøres af ni personer: Jens Winther, Søren Jonassen, Poul Møller, Anders Østergaard, Morten Lykke, Rune Kjældgaard, Thomas Junker Guldberg, Henrik Devantier Dürr og Jan Jacobsen.

Ejendommens tidligere ejer blev erklæret konkurs i 2017, og ejendommen blev efterfølgende sat til salg af konkursboets kurator, advokat Morten Hans Jakobsen fra Gorrissen Federspiel. Salget er organiseret og gennemført i et samarbejde mellem konkursboets kurator, Rendbæk Consulting og Colliers.

På grund af konkurssituationen besluttede Colliers at gennemføre en proces, hvor både lejersammensætning, arealanvendelse, drift og uudnyttede potentialer blev set efter i sømmene.

Et konkursbo af den størrelse kan skræmme mange købere, og det tog et par måneder at få solgt ejendommen, siger ejer af Rendbæk Consulting, Morten Rendbæk, til EjendomsWatch:

"Vi gik i gang med salget i februar 2018, så det tog et par måneder. Det var ikke, fordi det var en dårlig ejendom eller forretnings-case, men den havde bare været drevet forkert."

Han ønsker ikke at kommentere, hvad ejendommen, som har hjemme på Gyngemose Parkvej 80, er solgt for, heller ej om der på grund af situationen er givet rabat.

Ejendommen, Claus Làfontaine Møller, har erhvervet sig, er nogle gule bygninger i nærheden af den 14 etager høje, tidligere DR-administrationsbygning.

Private investorer køber tidligere cornflakes-fabrik i København

Coloplast-arving køber ejendom af pensionskasse

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier