EjendomsWatch

William Demant finder ny ejer til 9500 kvm Thisted-ejendom

Høreapparatkoncernen William Demants snart rømmede Thisted-fabrik overtages af margarineproducenten Dragsbæk, som vil gøre bygningerne til et nyt center for fødevareudvikling.

Foto: Google Maps

1. juli overtager den Orkla-ejede margarineproducent Dragsbæk A/S en 9500 kvadratmeter stor bygning, som tidligere har huset en Oticon-fabrik i Thisted, oplyser Thy Erhvervsforum.

William Demant hænger på Thisted-ejendom til 56 millioner

Planen er, at man i huset, som skal huse Dragsbæks hovedkvarter, også vil invitere potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter. Målet er nye produkter og nye arbejdspladser, hedder det i meddelelsen.

"Vi skal tænke nyt, og vi skal tænke på tværs. Dragsbæk har selv været nødsaget til at tænke innovativt. Vi kan umuligt overleve udelukkende som margarinefabrik i et marked, hvor forbruget over 30 år er faldet fra 25 kilo om året pr. dansker til bare 4 kilo. Derfor har vi udviklet mærker som Bakkedal og er samtidig markedsleder for alternativer til mejeri og kød, som p.t. er blandt de varekategorier, der vækster mest i dagligvarehandelen," udtaler Christian Munk, adm. direktør i Dragsbæk A/S.

Direktøren udtaler videre, at virksomhedens fremtid også kommer til at tage udgangspunkt i de idéer og projekter, der har et lokalt afsæt.

"Sammen med andre, der ikke bare vil lade stå til, kan vi udvikle nye produkter til fremtidens forbrugere og skabe samlede løsninger, der matcher fremtidens krav, og som ikke begrænser sig til fødevarer. Eksempelvis er bæredygtige emballageløsninger et stort fokusområde i fødevareindustrien. På det område er vi åbne for at dele lokaler og viden med nogen, der kan udvikle løsninger sammen med os," siger Christian Munk.

Den nystiftede fødevareklynge Food Cluster Thy planlægger også at indrette lokaler og udviklingsfaciliteter i det nye center.

Bag Food Cluster Thy står en række af lokale fødevareproducenter, organisationer, uddannelsesinstitutioner mv.

Entreprenant midtjyde sender 108 boliger på markedet

Coloplast vil lukke fabrik i Thisted

Lokale investorer vil skabe landsby i forladte Oticon-bygninger

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier