EjendomsWatch

William Demant finder ny ejer til 9500 kvm Thisted-ejendom

Høreapparatkoncernen William Demants snart rømmede Thisted-fabrik overtages af margarineproducenten Dragsbæk, som vil gøre bygningerne til et nyt center for fødevareudvikling.

Foto: Google Maps

1. juli overtager den Orkla-ejede margarineproducent Dragsbæk A/S en 9500 kvadratmeter stor bygning, som tidligere har huset en Oticon-fabrik i Thisted, oplyser Thy Erhvervsforum.

William Demant hænger på Thisted-ejendom til 56 millioner

Planen er, at man i huset, som skal huse Dragsbæks hovedkvarter, også vil invitere potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter. Målet er nye produkter og nye arbejdspladser, hedder det i meddelelsen.

"Vi skal tænke nyt, og vi skal tænke på tværs. Dragsbæk har selv været nødsaget til at tænke innovativt. Vi kan umuligt overleve udelukkende som margarinefabrik i et marked, hvor forbruget over 30 år er faldet fra 25 kilo om året pr. dansker til bare 4 kilo. Derfor har vi udviklet mærker som Bakkedal og er samtidig markedsleder for alternativer til mejeri og kød, som p.t. er blandt de varekategorier, der vækster mest i dagligvarehandelen," udtaler Christian Munk, adm. direktør i Dragsbæk A/S.

Direktøren udtaler videre, at virksomhedens fremtid også kommer til at tage udgangspunkt i de idéer og projekter, der har et lokalt afsæt.

"Sammen med andre, der ikke bare vil lade stå til, kan vi udvikle nye produkter til fremtidens forbrugere og skabe samlede løsninger, der matcher fremtidens krav, og som ikke begrænser sig til fødevarer. Eksempelvis er bæredygtige emballageløsninger et stort fokusområde i fødevareindustrien. På det område er vi åbne for at dele lokaler og viden med nogen, der kan udvikle løsninger sammen med os," siger Christian Munk.

Den nystiftede fødevareklynge Food Cluster Thy planlægger også at indrette lokaler og udviklingsfaciliteter i det nye center.

Bag Food Cluster Thy står en række af lokale fødevareproducenter, organisationer, uddannelsesinstitutioner mv.

Entreprenant midtjyde sender 108 boliger på markedet

Coloplast vil lukke fabrik i Thisted

Lokale investorer vil skabe landsby i forladte Oticon-bygninger

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier