EjendomsWatch

Blackstone ude af Hilton – pengene tredoblet

Verdens største kapitalford har efter 11 år solgt sine sidste aktier i hotelkæden.

Foto: Hilton/PR

Det tog 11 år for Blackstone, verdens største kapitalfond, at komme ud af sin investering i hotelkæden Hilton.

De 11 år har budt på op- og nedture, men ikke desto mindre kan Blackstone notere sig en tredobling af investeringen, har Financial Times beregnet.

Blackstone købte Hilton af børsen i oktober 2007 for 26 mia. dollar, og fredag blev de sidste 15,8 mio. aktier i selskabet solgt for cirka 1,3 mia. dollar - baseret på lukkekursen for Hilton torsdag på 83,3 dollar.

Med en tredobling af investeringen på 11 år er det måske svært at få øje på nedturen, men midt i finanskrisen var man nødt til at bruge skrappe midler, da man nedskrev investeringen med 70 pct., skriver Financial Times, og det førte til kapitalindsprøjtning og restrukturering af gælden, inden Blackstone i 2013 igen tog Hilton på børsen i USA.

Der er i det hele taget god gang i salget af Hilton-aktier. Blackstone solgte sidste år 25 pct. af aktierne i selskabet til kinesiske HNA, som for nyligt tjente 2 mia. dollar på at videresælge den andel.

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier