EjendomsWatch

Blackstone ude af Hilton – pengene tredoblet

Verdens største kapitalford har efter 11 år solgt sine sidste aktier i hotelkæden.

Foto: Hilton/PR

Det tog 11 år for Blackstone, verdens største kapitalfond, at komme ud af sin investering i hotelkæden Hilton.

De 11 år har budt på op- og nedture, men ikke desto mindre kan Blackstone notere sig en tredobling af investeringen, har Financial Times beregnet.

Blackstone købte Hilton af børsen i oktober 2007 for 26 mia. dollar, og fredag blev de sidste 15,8 mio. aktier i selskabet solgt for cirka 1,3 mia. dollar - baseret på lukkekursen for Hilton torsdag på 83,3 dollar.

Med en tredobling af investeringen på 11 år er det måske svært at få øje på nedturen, men midt i finanskrisen var man nødt til at bruge skrappe midler, da man nedskrev investeringen med 70 pct., skriver Financial Times, og det førte til kapitalindsprøjtning og restrukturering af gælden, inden Blackstone i 2013 igen tog Hilton på børsen i USA.

Der er i det hele taget god gang i salget af Hilton-aktier. Blackstone solgte sidste år 25 pct. af aktierne i selskabet til kinesiske HNA, som for nyligt tjente 2 mia. dollar på at videresælge den andel.

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier