EjendomsWatch

Ejendomsforeningen: Airbnb-aftale vil give skævvridning

En bred politisk aftale om udlejning af ferieboliger, der faldt på plads tirsdag, bør føre til, at også reglerne for udlejning af helårsboliger revideres, mener Ejendomsforeningen Danmark.

Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: PR

Ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom, der er samlet i Ejendomsforeningen Danmark, forudser en skævvridning af markedet for udlejningsboliger som følge af tirsdagens brede politiske aftale om nye regler for udlejning af ferieboliger såsom Airbnb.

Ny aftale skal bremse skattefri Airbnb-udlejning 

Med aftalen vil borgerne fremover kunne udleje egne helårsboliger til ferieformål i op til ti uger om året. Og den liberalisering bør følges op med lempeligere regler inden for udlejning, der ikke begrænser sig til ferieformål, mener foreningen:

"Vi vil opleve en ubalance på boligmarkedet, hvis der ikke sker en liberalisering af reglerne for udlejning af helårsbeboelse. Det skyldes, at man ved ferieudlejning kan sætte en markedsleje, mens lejen ved boligudlejning er stærkt reguleret. Det betyder, at borgere fravælger permanent udlejning af for eksempel værelser til studerende og i stedet for vælger at leje boligen ud til turister, da ferieudlejning er sat ind i en mere fleksibel og økonomisk attraktiv ramme," siger Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i en pressemeddelelse.

Foreningen påpeger desuden, at forliget om udlejning via eksempelvis Airbnb skal følges op af klare regler, der fortsat gør det muligt for både private og almene udlejere samt andelsbolig- og ejerforeninger og andre boligfællesskaber at regulere udbredelsen af ferieudlejning.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, peger på, at tirsdagen aftale indebærer en betydelig liberalisering af gældende regler.

"Med den mere lempelige beskatning af lejeindtægterne, må man konstatere, at initiativerne rammer indenfor skiven af regeringens målsætning om at booste deleøkonomien," udtaler han i meddelelsen.

Ejendomsselskabers nye ven: Dansk Folkeparti

Deas-direktør ny formand i Ejendomsforeningen Danmark 

Ejendomsbranchen går på datajagt hos sine medlemmer

900.000 gæster brugte Airbnb i Danmark sidste år 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier