EjendomsWatch

Ejendomsforeningen: Airbnb-aftale vil give skævvridning

En bred politisk aftale om udlejning af ferieboliger, der faldt på plads tirsdag, bør føre til, at også reglerne for udlejning af helårsboliger revideres, mener Ejendomsforeningen Danmark.

Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark. Foto: PR

Ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom, der er samlet i Ejendomsforeningen Danmark, forudser en skævvridning af markedet for udlejningsboliger som følge af tirsdagens brede politiske aftale om nye regler for udlejning af ferieboliger såsom Airbnb.

Ny aftale skal bremse skattefri Airbnb-udlejning

Med aftalen vil borgerne fremover kunne udleje egne helårsboliger til ferieformål i op til ti uger om året. Og den liberalisering bør følges op med lempeligere regler inden for udlejning, der ikke begrænser sig til ferieformål, mener foreningen:

"Vi vil opleve en ubalance på boligmarkedet, hvis der ikke sker en liberalisering af reglerne for udlejning af helårsbeboelse. Det skyldes, at man ved ferieudlejning kan sætte en markedsleje, mens lejen ved boligudlejning er stærkt reguleret. Det betyder, at borgere fravælger permanent udlejning af for eksempel værelser til studerende og i stedet for vælger at leje boligen ud til turister, da ferieudlejning er sat ind i en mere fleksibel og økonomisk attraktiv ramme," siger Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i en pressemeddelelse.

Foreningen påpeger desuden, at forliget om udlejning via eksempelvis Airbnb skal følges op af klare regler, der fortsat gør det muligt for både private og almene udlejere samt andelsbolig- og ejerforeninger og andre boligfællesskaber at regulere udbredelsen af ferieudlejning.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, peger på, at tirsdagen aftale indebærer en betydelig liberalisering af gældende regler.

"Med den mere lempelige beskatning af lejeindtægterne, må man konstatere, at initiativerne rammer indenfor skiven af regeringens målsætning om at booste deleøkonomien," udtaler han i meddelelsen.

Ejendomsselskabers nye ven: Dansk Folkeparti

Deas-direktør ny formand i Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsbranchen går på datajagt hos sine medlemmer

900.000 gæster brugte Airbnb i Danmark sidste år

Forsiden lige nu

Koncentons første ejendomsfrasalg gav et bragende højt afkast

Chancen for usædvanligt højt afkast blev skæbnesvanger for driftsejendom, der i stedet blev til salgsobjekt og sikrede 80 pct. i afkast til investorerne. Ny ejer er britisk fond, som melder sin entre på det danske ejendomsmarked. Koncentons direktør fortæller EjendomsWatch om processen bag salget.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Tysk kapitalforvalter købte boligblok i Valby, ejendomsmatador vil bygge ny bydel i Kolding, i Randers er der givet tilladelse til almene lejeboliger for 330 mio. kr. og en ejendomsinvestor fra Malta har sneget sig in dpå det danske marked. Det er bare et udpluk af historierne på EjendomsWatch i ugens løb.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier