PFA sælger danske erhvervsejendomme for 2 mia. kr.

Pensionsselskabet vil finansiere udenlandske køb med salg af erhvervsejendomme til Bankinvest. Aftalen kan ende med det dobbelte beløb, lyder det fra ejendomsdirektør.
Foto: Tanja Carstens Lund/Jyllands-Posten
Foto: Tanja Carstens Lund/Jyllands-Posten

Pensionsselskabet PFA's danske ejendomsinvesteringer skal nedbringes til fordel for udlandet. Derfor sælger PFA 10 pct. eller en andel på 2 mia. kr. til Bankinvests snarligt børsnoterede BI Erhvervsejendomme.

Det skriver Børsen.

PFA har i alt danske ejendomsinvesteringer for omkring 26 mia. kr., hvoraf de 20 mia. kr. er erhvervsejendomme, primært i Københavnsområdet. Det er den del, som PFA i første omgang sælger ud af for 2 mia. kr.

"Men vi har da en forhåbning om, at det kan blive det dobbelte. Vi skal have lidt timing på det, men vi har mulighed for at øge op til 4 mia. kr. på dette produkt," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, til Børsen.

De penge, som PFA får i kassen fra aktionærerne i BI Erhvervsejendomme, skal pensionsselskabet sammen med stigende pensionsindbetalinger frem mod 2022 bruge på at øge investeringerne i udenlandske ejendomme med op mod 17 mia. kr.

PFA-direktør: Ejendomme er noget, vi kan se virker

Ejendomsafkast åbner året som PFA's topscorer

PFA køber boliger i Herning for over 200 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også