Bella Center vil bygge til med Nordeuropas største kongressal

En trecifret millioninvestering skal give plads til 14.000 kvm kombineret kongreshal og fleksible områder. Vi skal udnytte momentum, siger direktør.
Foto: PR-visualisering.
Foto: PR-visualisering.

Et helt nyt kongrescenter med plads til 7000 siddende gæster kan være på vej i København.

Det er ejeren af Bella Center, BC Hospitality Group, som kapitalfonden Solstra står bag, der vil opføre de i alt 14.000 kvm kombineret kongressal og fleksible områder, oplyser BC Hospitality Group.

"Efterspørgslen efter internationale kongresser er steget i de senere år, og vi er pt. i en situation, hvor København har brug for at holde kadencen og konsolidere positionen som attraktiv international kongresby yderligere. Udvidede kongresfaciliteter vil være en stor fordel for både os og for hovedstadsregionen som helhed, og jo før vi kan komme i gang med denne udvidelse og opgradering af Københavns kongresfaciliteter, jo bedre," siger Allan L. Agerholm, adm. direktør i BC Hospitality Group, i en meddelelse.

En ny kongressal forudsætter en ny lokalplan, og det skal gå stærkt, så de nye omgivelser kan stå klar i 2020, fremgår det.

"Vi har travlt, hvis vi skal udnytte det igangværende momentum. Dette momentum holdes kun, hvis vi og København som by, samtidig investerer i markedsføringen af København som attraktiv kongresby. Projektet er derfor også afhængigt af, at offentlige og private aktører vil bidrage i form af øgede og længerevarende investeringer i markedsføringen af København – den opgave kan vi ikke løfte alene," fortsætter Allan L. Agerholm.

Adm. direktør i turismeorgansationen Wonderful Copenhagen Mikkel Aarø-Hansen tager godt i mod nyheden:

"Det er ekstremt gode nyheder for hele hovedstaden. København spiller mod de helt store i den globale konkurrence om de attraktive videnkongresser, som allerede i dag er en milliardforretning for hovedstaden. Og her er kapacitet i forhold til at kunne huse de store kongresser helt afgørende. Da vi, sammen med vores ca. 120 partnere på møde- og kongresområdet, byder på kongresser adskillige år ud i fremtiden, er en hurtig afklaring på byens kapacitet på det her område vigtig," siger han i meddelelsen.

Også hos Horesta, hotel-, restaurant- og turisterhvervets organisation, hilser adm. direktør Katia K. Østergaard Bella Center Copenhagens udvidelsesplaner velkommen. Hun fremhæver blandt andet nødvendigheden af, at kongresfaciliteterne herhjemme følger med den hastigt udvidede hotelkapacitet i hovedstaden.

Investeringsfond vil opføre ny erhvervsbydel på 130.000 kvm ved Bella Center

Solstra i dialog med nye lejere til Copenhagen Towers

Solstra efter milliardsalg: "Bella Sky har været en fin forretning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også