EjendomsWatch

Kolding Storcenter lægger billet ind på udvidelse

Det Danica- og ATP-ejede butikscenter har henvendt sig til kommunen for at se på muligheden for at vokse med 20 pct. Vi har bare stukket en finger i jorden, lyder det fra den ene ejer.

Eva Handest, ejendomschef i Danica Ejendomme med ansvar for storcentre. | Foto: PR

De lidt over fem millioner kunder, der hvert år besøger Kolding Storcenter, kan i dag shoppe på 60.000 kvm, men det areal kan stige med 20 pct. til 72.000 kvm. Storcentret har over for Kolding Kommune ytret ønske om, at det gerne vil have mulighed for at udvide.

Det skriver Fredericia Dagblad.

"Vi er i den spæde start. Vi har bare stukket en finger i jorden, men vi vil gerne gøre noget ved Kolding. Det starter altid med, at vi stikker en finger i jorden ude i kommunerne for at se, om det kan lade sig gøre rent planmæssigt," siger Eva Handest, ejendomschef i Danica Ejendomme med ansvar for storcentre, til Fredericia Dagblad.

Den nye planlov, der trådte i kraft i midten af 2017, betyder, at de enkelte kommuner i højere grad kan planlægge udviklingen i forhold til butikker, og det er i forbindelse med, at kommunen vil udarbejde et tillæg til kommuneplanen, at Kolding Storcenter har ønsket mulighed for at udvide med 12.000 kvm.

Kolding Storcenter er ejet af Danske Shoppingcentre, hvor Danica Ejendomme og ATP ejer hver sin halvdel. Selskabet ejer i alt 16 butikscentre fordelt over hele landet.

Salamandere forsinker byggeprojekt ved storcenter

Ny Danica-direktør skruer op for aktivt ejerskab med ATP

ATP-direktør: Danica-køb giver os adgang til godbidderne

 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier