EjendomsWatch

Konkursramt investor bistår Blackstone i dansk opkøbsoffensiv

Den amerikanske kapitalforvalter samarbejder med Nils Jansson, der i 2011 gik konkurs med CPH Ejendomme og som før finanskrisen var tæt på navne som Kenneth Schwarz Thomsen og Martin Klüts, skriver Insidebusiness.

Ejendommen Strandgade 50 i København er blandt de aktiver, som kapitalforvalteren Blackstone har sikret sig det seneste års tid. Foto: PR

Den amerikanske kapitalforvalter Blackstone, der på få år har opbygget en ejendomsportefølje på flere milliarder kr. i Danmark, har en konkursramt spekulant i en hovedrolle for sin opkøbsoffensiv, skriver Insidebusiness.

Ifølge mediet lader Blackstone således ejendomsinvestoren Nils Jansson yde konsulentbistand via virksomheden 360 North Management, som han via sine døtre er medejer af.

"Jansson var blandt andet storkunde i den krakkede Eik Bank og havde nære forbindelse til flere andre af finanskrisens helt store ejendomsspekulanter, herunder Martin Klüts og Kenneth Schwartz Thomsen, der flittigt handlede ejendomme indbyrdes. Akkurat som de fleste af sine samarbejdspartnere gik Jansson konkurs både personligt og med sin koncern, der på sit højeste havde en balance på en halv mia. kr.," skriver Insidebusiness.

"Vi har som sådan ikke noget at udsætte på hans arbejde, selv om det helt klart vækker opsigt, at Blackstone bruger ham i så udpræget grad," siger en af de købere, der tidligere har solgt en ejendom til den amerikanske kapitalforvalter, til mediet.

Blackstone overtager ejendomme fra Thylander i trecifret millionhandel

Privatinvestor sælger ejendomme for 120 mio. kr. til Blackstone

Blackstone fortsætter opkøbsoffensiv i Danmark

Blackstone udvider nordisk offensiv til Danmark

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier