EjendomsWatch

Pensionsselskab køber domicil for knap 170 mio. kr.

Pensiondanmark køber grossistvirksomheden Lemvigh-Müllers hovedsæde på over 8000 kvm med adresse i Storkøbenhavn.

Grossistvirksomheden Lemvigh-Müllers hovedsæde med placering i Storkøbenhavn. | Foto: PR

Pensiondanmark hiver 169 mio. kr. op af lommen for at få fat på Lemvigh-Müllers domicil i Herlev uden for København.

Det oplyser pensionskassen i en pressemeddelelse.

Hovedsædet er på 6797 kvm kontorarealer og 1540 kvm kælder. Ifølge tinglysningen lød den offentlige vurdering på samlet 169,7 mio. kr. i efteråret 2016.

Det er Lemvigh-Müller Ejendomme, som sælger kontorejendommen. Stål- og teknikgrossisten fortsætter selv som lejer i bygningen på en lang lejekontrakt, lyder det.

"Vi overtager en attraktiv ejendom, der ligger klos op ad både motorvej, bus-og togstation og en kommende københavnsk letbane. Samtidig har den både de gode parkerings-forhold og de moderne kontorfaciliteter, som Lemvigh-Müller gerne vil blive i på en lang lejekontrakt. Dermed forventer vi, at investeringen resulterer i både en tilfreds lejer og et godt og langsigtet afkast til vores medlemmer," udtaler Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark.

Købet falder i tråd med pensionsselskabets ejendomsstrategi, hvor man har fokus på investere i kontorejendomme, som udgør ca. 90 pct. af den samlede ejendomsportefølje.

Pensiondanmark har i dag ejendomsinvesteringer for ca. 18 mia. kr. og en målsætning om at komme op på 23 mia. kr. i løbet af 2019.

Den overordnede målsætning er, at 10 pct. af selskabets samlede formue på godt 230 mia. kr. skal investeres i ejendomme.

Overtagelsen sker 1. marts i år.

Pensiondanmark er bagud med ejendomsmål: Mangler fem milliarder i investeringer

Esbjerg-millionær køber Rambølls gamle domicil

106-årigt KAB-domicil solgt i trecifret millionhandel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier