EjendomsWatch

Jeudan ser indtjeningsvækst i 2018

Landets største børsnoterede ejendomsselskab løfter 2017-resultatet med næsten 150 pct. og forventer mere fremgang i 2018. (Opdateret).

Per Hallgren, adm. direktør i Jeudan A/S. | Foto: PR / Jeudan

(Opdateret kl. 09:55 med flere tal kommentar fra Per W. Hallgren.)

Ejendomsselskabet Jeudan leverede som selskabet havde ventet for regnskabsåret 2017.

Jeudan landede en omsætning på 1333 mio. kr. mod ventet 1237 mio. året før.

Resultat før kurs- og værdireguleringer (ebvat) landede på 609 mio. kr. mod 606 mio. kr. året før.

"Vi er tilfredse med præstationen for 2017 hvor ebvat opfyldte forventningerne. Udsigterne for 2018 er aktuelt lyse med yderligere vækst i EBVAT, og med markedsforventninger til en stigende rente vil året formentlig byde på endnu et år med et pænt resultat før skat," siger administrerende direktør Per W. Hallgren i regnskabet.

Værdiregulering af ejendomme blev 337 mio. kr. svarende til 1,4 pct. af de samlede ejendomsværdier. Og overskuddet før skat blev 950 mio. kr. mod 385 mio. kr. i 2016.

Bestyrelsen foreslår et udbytte for regnskabsåret 2017 på 12,00 kr. per aktie.

For 2018 ventes et resultat før kurs- og værdireguleringer (ebvat) i niveauet 650 mio. på baggrund af en omsætning på cirka 1,5 mia. kr.

"Selv om jeg forholder mig kritisk og nøgternt til de kommende år, er jeg tryg ved fremtidsudsigterne for virksomheden," siger direktøren, der også ser, at den stigende rente åbner muligheder for opkøb.

"Den stigende rente vil måske også forbedre mulighederne for opkøb i 2018 og de kommende år, hvilket vi med Jeudans velordnede kapitalforhold ser frem til," udtaler han i regnskabet.

Jeudan-direktør skal svinge den liberale fane

Jeudan vinder pris for informative årsrapporter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier