Nyt stadion mangler millioner

FC Helsingørs kommende hjemmebane bliver mere end 22 millioner kroner dyrere end planlagt.
AF FREDERIKSBORG AMTS AVIS

Det meget omtalte projekt om et helt nyt 1. divisionsstadion på Gl. Hellebækvej i Helsingør, som skal bruges af superligaklubben FC Helsingør, ser nu ud til at blive markant dyrere end budgetteret.

Mere nøjagtigt var det billigste bud i et netop afsluttet udbud med fem deltagende entreprenører eller konsortier lidt over 22 millioner kroner dyrere end de 57,6 millioner kroner, som partierne bag projektet har aftalt. Det erfarer Frederiksborg Amts Avis fra kilder med indsigt i processen.

Det laveste bud lå på lidt over 80 millioner kroner, mens det dyreste lå på lige under 95 millioner.

Det betyder, at der enten skal findes et stort millionbeløb på et i forvejen godt fyldt anlægsbudget, eller at projektet skal nedskaleres.
 

Borgmester Benedikte Kiær (K) har indtil videre ingen kommentarer til resultatet af udbuddet og den videre proces.

"Jeg har ingen kommentarer. Ikke fordi at det handler om stadion-projektet, men fordi der er tale om en »lukket sag«. Udbuds- og personalesager er altid lukkede sager, siger Benedikte Kiær til Frederiksborg Amts Avis.

Økonomien bag det nye stadion er på dagsordenen på Byrådets møde mandag, hvor sagen er på den såkaldt lukkede dagsorden.
Ifølge den seneste tidsplan for projektet, så skal første spadestik tages i næste måned, og byggeriet stå færdig sidst på året.

(Denne historie er distribueret af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende