EjendomsWatch

Endnu en af finanskrisens spekulanter er i gang igen

Ejendomsspekulanten René Müller er igen i gang med at handle pantebreve, skriver Børsen.

René Müller. Foto: MIK ESKESTAD, Jyllands-Posten

Ejendomsspekulanten René Müller er igen i gang på pantebrevsmarkedet. Han blev i december 2016 idømt tre års fængsel for underslæb, men siden han blev dømt, har et selskab, som han er medejer af, investeret i flere pantebreve, skriver Børsen.

Det er ikke kun René Müller, som er i gang på det marked. Hans kæreste, Jette Vernon Maare, har opbygget en relativt stor beholdning af pantebreve igennem sit eget selskab, som også er en af de store kreditorer til René Müllers selskab. Endvidere er Jette Vernon Maares selskab moderselskab til et firma, som er delvist ejet af René Müller, og moderselskab har også pant i ejendomme, hvoraf enkelte af dem er handlet efter samme metode, skriver Børsen, som har fulgt pantebrevene for at finde ud af, hvem der ejer hvad.

Det har ikke været muligt for avisen at få en direkte kommentar fra hverken René Müller eller Jette Vernon Maare, men sidstnævnte har via sin advokat, Martin Goldschmidt, sendt et brev til Børsen, hvori der står, at ud af de 50 pantebreve, som hendes selskab er i besiddelse af, er de 14 af dem med pant i ejendomme, som er ejet af revisoren Erik Friedlænder, og der er blevet solgt pantebreve i ejendomme under hans besiddelse videre til to eksterne investorer.

Fredag 16. februar skrev Børsen, at en anden kendt ejendomsspekulant, som også havde handlet med pantebreve op til krisen, Kenneth Schwartz Thomsen, var blevet direktør i flere selskaber, som købte huse på tvangsauktion i provinsen billigt for derefter at sælge dem kort tid efter dyrt, herefter blev de belånt med pantebreve og videresolgt. Køberen af dem var bl.a. Erik Friedlænder, der selv mellem sine egne selskaber har foretaget lignende handler, lød det i avisen.

Mens Kenneth Schwartz Thomsens handel med pantebreve ramte Roskilde Bank hårdt på økonomien, var det Eik Bank, der måtte tage de økonomiske slag fra René Müllers nu konkursramte pantebrevsfirma Prio Fyn.

Berygtet ejendomsspekulant er tilbage i markedet

Landsretten stadfæster René Müllers fængselsdom

Ankesag mod ejendomsspekulant starter i dag

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier