EjendomsWatch

Berygtet ejendomsspekulant er tilbage i markedet

Svindeldømte Kenneth Schwartz Thomsen er igen i gang med ejendomshandler. Han køber boliger på tvangsauktion og sælger dem dyrt, skriver Børsen.

44-årige Kenneth Schwartz Thomsen blev kendt og berygtet for spektakulær ejendomsspekulation under finanskrisen. Foto: Jeppe Carlsen/Scanpix Foto: Jeppe Carlsen/Scanpix

Kenneth Schwartz Thomsen, som var et af finanskrisens kendte ansigter, er igen aktiv i ejendomsmarkedet. Denne gang køber han billige boliger i provinsen på tvangsauktion for at sælge dem videre kort tid efter til en højere pris og pantsætte dem med højforrentede pantebreve. Det skriver Børsen.

Den 44-årige ejendomsspekulant overtog officielt 11 selskaber i november. Selskaberne har i mindst 35 tilfælde fra 2016 til i dag købt ejendomme i mindre provinsbyer på tvangsauktion, og i ni af tilfældene er ejendommene solgt videre til en højere pris kort tid efter, skriver avisen.

"Her er der noget, der lugter af noget, vi har set før," siger Jens Lunde, som er lektor emeritus i boligøkonomi fra CBS, som Børsen har fremlagt et eksempel på handlerne for.

Med ordene "lugter af noget" henviser Jens Lunde til, at Kenneth Schwartz Thomsen tidligere var indblandet i - sammen med en kreds af andre ejendomsinvestorer - at købe ejendomme til høje priser og belåne dem med pantebreve. Det ledte blandt andet til, at Roskilde Bank led store tab og siden krakkede, og Kenneth Schwartz Thomsen selv gik konkurs.

I 2016 blev Kenneth Schwartz Thomsen idømt to års betinget fængsel og en bøde på 6,6 mio. kr. i Østre Landsret for skattesvindel, men han blev ikke frakendt retten til at lede virksomhed hverken i Danmark eller udlandet. En afgørelse som gik imod Bagmandspolitiets ønske, om at han skulle frakendes retten til dette.

Tidligere ejendomsmilliardær tæt på konkurs efter gældsfinte

Ejendomsspekulant får meget mildere dom i ankesag

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier