EjendomsWatch

Wihlborgs får kvindelig ingeniør som topchef

Den svenske kontorspecialists bestyrelse har valgt en kvinde fra egne rækker til at blive selskabets fremtidige adm. direktør. En ny bestyrelsesformand er også fundet fra egne rækker.

Ulrika Hallengren. | Foto: PR

Wihlborgs Fastigheter har fundet en ny profil til både direktørposten og formandsstolen.

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at bestyrelsen har peget på Ulrika Hallengren som direktør for den svenske kontorspecialist, mens den nuværende adm. direktør, Anders Jarl, indstilles til posten som bestyrelsesformand.

Ulrika Hallengren er uddannet ingeniør ved Lunds Teknologiske Universitet i Sverige og kommer fra en stilling hos Wihlborgs som direktør for afdelingen for udvikling og projekter, fremgår det.

I en kommentar skriver Wihlborgs' nuværende bestyrelsesformand, Erik Paulsson, at Ulrika Hallengren i dag har en nøgleposition i virksomheden, og at hun har haft succes med at drive en række større udviklingsprojekter for koncernen.

Navneskiftene træder først officielt i kraft, når bestyrelsen på den årlige generalforsamling for Wihlborgs, som i år afholdes 25. april, har vedtaget ændringerne.

Det svenske ejendomskoncern, hvis fokus er på erhvervsejendomme i Øresundsområdet, har de senere år opkøbt en række ejendomme i området omkring Storkøbenhavn. Ud af selskabets godt 28 mia. kr. store ejendomsportefølje er ca. 20 pct. investeret i Danmark, lød det i selskabets kvartalsregnskab fra oktober 2017.

"Gennem opkøbet af 175.000 kvm kontorareal i Danmark, fremgang i udlejning og en høj aktivitet i vores projektudvikling, har vi yderligere styrket forudsætningerne for fortsat stigende indtægter fra ejendomsforvaltning, fremtidig vækst og en stærk finansiel balance hos Wihlborgs," udtalte Anders Jarl i regnskabet om den danske forretning.

Wihlborgs køber to kontorejendomme i københavnske forstæder

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier