EjendomsWatch

Wihlborgs får kvindelig ingeniør som topchef

Den svenske kontorspecialists bestyrelse har valgt en kvinde fra egne rækker til at blive selskabets fremtidige adm. direktør. En ny bestyrelsesformand er også fundet fra egne rækker.

Ulrika Hallengren. | Foto: PR

Wihlborgs Fastigheter har fundet en ny profil til både direktørposten og formandsstolen.

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at bestyrelsen har peget på Ulrika Hallengren som direktør for den svenske kontorspecialist, mens den nuværende adm. direktør, Anders Jarl, indstilles til posten som bestyrelsesformand.

Ulrika Hallengren er uddannet ingeniør ved Lunds Teknologiske Universitet i Sverige og kommer fra en stilling hos Wihlborgs som direktør for afdelingen for udvikling og projekter, fremgår det.

I en kommentar skriver Wihlborgs' nuværende bestyrelsesformand, Erik Paulsson, at Ulrika Hallengren i dag har en nøgleposition i virksomheden, og at hun har haft succes med at drive en række større udviklingsprojekter for koncernen.

Navneskiftene træder først officielt i kraft, når bestyrelsen på den årlige generalforsamling for Wihlborgs, som i år afholdes 25. april, har vedtaget ændringerne.

Det svenske ejendomskoncern, hvis fokus er på erhvervsejendomme i Øresundsområdet, har de senere år opkøbt en række ejendomme i området omkring Storkøbenhavn. Ud af selskabets godt 28 mia. kr. store ejendomsportefølje er ca. 20 pct. investeret i Danmark, lød det i selskabets kvartalsregnskab fra oktober 2017.

"Gennem opkøbet af 175.000 kvm kontorareal i Danmark, fremgang i udlejning og en høj aktivitet i vores projektudvikling, har vi yderligere styrket forudsætningerne for fortsat stigende indtægter fra ejendomsforvaltning, fremtidig vækst og en stærk finansiel balance hos Wihlborgs," udtalte Anders Jarl i regnskabet om den danske forretning.

Wihlborgs køber to kontorejendomme i københavnske forstæder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier