EjendomsWatch

Medie: Ejere sætter pensionsselskabet Skandia til salg

Endnu en handel i pensionssektoren kan være undervejs. Det svenskejede pensionsselskab Skandia er sat til salg, erfarer Børsen.

Foto: PR

Sidste år blev både SEB Pension og Nordea Liv & Pension afhændet af ejerne til henholdsvis Danica Pension og ejerforeningen Norliv, og det samme kan måske snart sker for Skandia, skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger skulle de svenske ejere have hyret investeringsbanken Carnegie til at finde en køber til den danske afdeling, og prisskiltet menes at ligge på mellem 1,2 og 1,5 mia. kr.

Det svenske hovedkontor afviser at kommentere oplysningerne over for avisen, men ifølge Søren Andersen, indehaver af rådgivningsfirmaet Fpension, ligger et salg "lige til højrebenet," da Skandia har frasolgt sine traditionelle garanterede pensioner, som er vanskeligere at håndtere ved et opkøb, og således kun har markedsrenteprodukter tilbage.

Ifølge Børsens oplysninger skulle landets største pensionsselskab, PFA, allerede have afvist en henvendelse fra Carnegie.

Skandia har i de seneste år kæmpet med sine afkast og har måtte udskyde tidligere udmeldte vækstmål.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Danica køber SEB Pension for 6,5 mia. kr.

Nordea frasælger pensionsdel for 3,5 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier