EjendomsWatch

Mangel på jomfruer over 40 år udløser ejendomssalg i Vejle

En fond har ændret sit formål, fordi den ikke kan finde jomfruer nok. Det fører til frasalg af boligejendom.

Foto: Google Street View

Den tidligere borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V), har i en længere periode jagtet jomfruer, der er over 40 år gamle. Det skete, da han var formand for Linnemanns Jomfrukloster.

Bestyrelsen for jomfruklostret har nemlig haft som sin opgave at finde egnede jomfruer til at bo i ejendommen Frejasgade 5 i Vejle. Tiderne er dog skiftet, og jomfruerne blev så svære at finde, at ejendommen sidste år blev solgt. Legatets formål stod i vejen.

"Der står, at det er værdigt trængende jomfruer over 40 år. Det lå ikke mere i tiden at finde den slags kvinder," siger Arne Sigtenbjerggaard til DR Trekanten.

Da fonden var ny i 1856 var det nemmere at finde jomfruerne, som kunne have det virkelig svært.

Køberen af Frejasgade 5 er VFC Ejendomme, der er ejet af Vagn Clausen fra Hedensted. Han har givet 2,9 mio. kr. for ejendommen og de seks boliger fordelt på 324 kvm.

Pengene fra salget af ejendommen indgår nu i en fond, der uddeler huslejelegater. Pengene kan søges af enligt værdigt trængende kvinder over 40 år, men kravet om, at de skal være jomfruer, er slettet.

Hjælpeorganisationer har ejendomme for over en halv milliard

Smykkemilliardær og filantrop taber håndører på ejendomme

Smykkedronning køber ejendomme til samfundets udsatte

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier