EjendomsWatch

ATP køber andel i butikscentre hos Danica for små syv milliarder

ATP køber 50 pct. af ejerskabet i 16 butikscentre fra Danica, og sammen skal de to pengekasser investere yderligere i fornyelse af indkøbsmekkaerne, skriver Berlingske.

Foto: PR

Danskernes store fælles pensionskasse ATP skyder 6,9 mia. kr. i 16 butikscentre spredt over hele landet. Det skriver Berlingske.

Danica er sælgeren, og ATP får en ejerandel på 50 pct. i centrene, som blandt andet tæller Frederiksberg Centret.

Til avisen siger investeringsdirektør i Danica, Anders Svennesen, at butikscentrene har været den absolut bedste del af selskabets ejendomsportefølje i de senere år, og sammen med ATP skal der nu skydes flere penge i centrene, så de i højere grad bliver til oplevelsescentre.

"Det kræver investeringer at kunne løfte centrene til et endnu højere niveau, og vores butikscentre udgør allerede nu mere end 60 pct. af vores ejendomsportefølje. Derfor vil vi gerne have en ligeværdig partner, så vi kan investere mere og alligevel sprede vores risiko," udtaler Svennesen til avisen.

(Denne artikel er leveret af FinansWatch, et søstersite til EjendomsWatch.)

Danicas højhusbyggeri på Postgrunden får grønt lys

ATP-direktør er klar på flere fælles investeringer med Danica

ATP Ejendomme har stor gavn af sin størrelse

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier