PFA poster 200 mio. kr. i hotelprojekt i København

Ejendom på Islands Brygge skal konverteres til hotel med godt 200 værelser. Operatøren til det kommende hotel i seks etager er allerede på plads.
Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme. | Foto: PR
Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme. | Foto: PR

PFA omdanner ejendom på hjørnet af Gullfossgade og Artillerivej på Islands Brygge til hotel. Den samlede investering er på ca. 200 mio. kr, hvilket inkluderer en projekteret ombygning, skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

Når ombygningen er på plads, rykker den danske hotelkæde Guldsmeden Hotels ind som operatør af hotellet, der bliver på 7159 kvm fordelt på seks etager og kommer til at rumme godt 200 værelser. Ejendommen vil blive administreret af Newsec Datea.

"Islands Brygge er et område, der gennem de seneste 10-15 år har gennemgået en fantastisk udvikling, og det er nu et særdeles attraktivt kvarter tæt på grønne og rekreative områder samt vandet, men det er samtidig placeret i epicenteret af storbyens pulserende liv. Der er fortsat grobund for fremgang og vækst i området, og det vil blive afspejlet i udviklingen på ejendomsmarkedet i fremtiden. Desuden bliver Islands Brygge et stadig mere attraktivt sted at drive forskellige typer af erhvervsvirksomhed," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, i meddelelsen. 

Arbejdet med at konvertere bygningen til hotel med blandt andet restaurant ventes at begynde i foråret 2018, og hotellet er efter planen klar til de første gæster i 2019. Byggeriet er for nylig blevet godkendt i et tillæg til lokalplanen for området.

Det nyåbnede hotel kommer til at bære navnet "Bryggen Guldsmeden" og bliver kædens 10. hotel. Guldsmeden Hotels har også hoteller i Oslo, Reykjavik, Menton i Sydfrankrig samt fem andre hoteller i København, ét i Aarhus samt et i Berlin, som åbner inden udgangen af 2017.

Ejendommen på Gullfossgade/Artillerivej er en del af PFA's køb af Ejendomsselskabet New York Amager — nu PFA Islands Brygge — som PFA overtog i januar 2017. PFA Islands Brygge ApS ejer ligeledes en 8988 kvm kontorejendom på Artillerivej, som er fuldt udlejet.

Hotel-ægtepar udvider med tropehotel i København

Pensionskasser satser milliarder på hoteller

PFA Pension investerer flere hundrede millioner i nyt hotelprojekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også