EjendomsWatch

Investor

Analyse: Krigerisk minister lagde kimen til sit eget nederlag

Boligminister Kaare Dybvad Bek har indkasseret sit første politiske nederlag ved, at et flertal uden om regeringen nu strikker det boligindgreb sammen, han ikke selv lykkedes med. En mere afdæmpet retorik undervejs kunne måske have sikret ham større opbakning og færre fjender, skriver EjendomsWatchs redaktør i denne analyse.

ABF-direktør: Ministers udspil til boligindgreb imødekom andelsboliger fint

De Radikales krav for et indgreb mod ejendomsspekulanter er til fulde blevet mødt af boligministeren, men alligevel ville partiet ikke være med til at lave en aftale, siger direktør i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF). Han er uforstående over for forløbet. Partiets beslutning møder hård kritik fra andre partier.

Nye brands indtager de københavnske strøggader

Nethandel udfordrer detailhandlen, men ifølge mægleren CBRE er der stadig international interesse for butikker i centrum af København. Ny liste over fraflyttede og tilkomne brands giver et overblik.

Rigmandsfamilie sælger gammel teaterbygning i Vejle

Bagger-Sørensen-familien, der er blandt de rigeste familier i Danmark og står bag Dandy-tyggegummiet, har solgt det over 100 år gamle Vejle Teater i centrum af byen. Køber vil omdanne teatret til eget domicil. (Opdateret)

Discountkæder tromlede frem i 2019

Landets discountkæder vandt igen i 2019 frem og satte sig på en større del af markedet end nogensinde før. Hypermarkederne gik omvendt tilbage. "Man skal være dygtig. Ellers kommer man til at skulle lukke og slukke," siger direktør i analysehus.

Boligindgreb nærmer sig: Ejendomdanmark skyder SF-idé om afkastloft ned

Det vil være helt uforsvarligt at lægge loft over, hvor meget en investor kan tjene på sin ejendom, mener Ejendomdanmark. Det sker efter, at SF har talt varmt for ideen i stedet for den omdiskuterede karensperiode, som flere og flere partier ikke vil være med til. Et loft vil fjerne incitamentet til at investere, lyder det.

CBRE-chef venter et stærkt 2020 for investeringsejendomme i Danmark

Trods 20 pct. lavere omsætning af investeringsejendomme i 2019 sammenlignet med året før, er interessen fra investorerne stadig stor, lyder det fra erhvervsmægleren CBRE. Topchef Per Weinreich lægger hovedet på blokken og sætter beløb på forventningerne til dette års volumen.

Stensdal-stifter tilfreds trods tilbagegang

Resultatet før skat i Stensdal Group er mere end halveret sammenlignet med forrige regnskabsår, hvor værdireguleringer for knap 66 mio. kr. trak godt op. Men resultatet er tilfredsstillende og som forventet, lyder det.

Regeringen under pres for at fjerne eller forkorte karensperiode i boligindgreb

Ideen om en karensperiode før 5-2-renoveringer på i første omgang 10 år og nu 7 år skal sænkes yderligere eller endda tages helt ud af et kommende indgreb mod kortsigtede ejendomsinvestorer, lyder det fra flere partier i forhandlingerne. SF er parat til at slække på kravet mod at få andet til gengæld, mens Venstre vil have perioden væk.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier