EjendomsWatch

Investorer

Kapitalforvalter løber med Hvidovre-ejendom til 73 mio. kr.

Det er den finske kapitalforvalter Capman, der er køberen af Intermails domicilejendom i Hvidovre, som blev annonceret solgt i sidste uge. Det danske marked indeholder gode muligheder for opkøb med lange, stabile cashflows, siger investeringschefen.

Stigende konkurrence på det danske marked for asset management

Et reelt marked for asset management i Danmark begynder at tage form. Det betyder, at ejendomsselskaber ikke blot lægger administration og drift eksternt, men også den strategiske udvikling af porteføljen. Pensionsselskab oplever stigende konkurrence.

Stensdal Group fordobler bundlinjen

Værdireguleringer af ejendomme redder bundlinjen i et år med faldende omsætning. Det er der en god forklaring på, siger topchef Søren Stensdal til EjendomsWatch. Han har et klart mål om at mindske tomgangen. (Opdateret.)

Ejendomsudlån koster påbud til 10 banker

Gældsfaktoren er for høj for mange boligkunder i flere mindre og mellemstore pengeinstitutter. Det viser en ny undersøgelse fra Finanstilsynet, som har kigget nærmere på boligudlånet i København og Aarhus, og som uddeler en lang række påtaler og påbud.

Efter kritik: Projektudbydere vil arbejde for fælles regler

UDBYDERE UNDER LUPPEN: Samtlige udbydere af ejendomsprojekter inviteres nu til møde, hvor de skal diskutere kravene til, hvad prospekter bør indeholde. Det skal opretholde branchens troværdighed, siger adm. direktør i Difko, som står bag initiativet, hvor også Finanstilsynet er inviteret. Fælles nøgletal a la bankernes ÅOP er blandt ideerne.

Cushman & Wakefield Red-chef: "Vi skal vænne os til mere normale tilstande"

JULESERIE: Nicholas Thurø, ledende partner i Cushman & Wakefield Red, ser tilbage på et 2018, hvor udenlandske investorer for første gang siden 2012 investerede mindre end året før. I 2019 forventer han mere "normale tilstande" efter flere år med vækst i transaktionsvolumen i Danmark, siger han i artikel nummer to i EjendomsWatchs juleserie.

Husker du februar? Opkøberne piblede frem

ÅRET DER GIK: EjendomsWatch har været en tur i arkiverne og bringer her højdepunkterne fra årets anden måned i den danske ejendomsbranche, der blandt andet bød på investorer med viftende pengepunge, rekordregnskaber og milliardhandler.

Ny rapport forudser pres på kapitalforvalteres indtjening

Indtjeningen hos kapitalforvaltere vil komme yderligere under pres, forudser PWC i international rapport, og tendensen ventes også at ramme danske forvaltere, vurderer dansk partner i konsulenthuset. Hos en af landets største kapitalforvaltere kan man godt kende tendensen, men ser muligheder i en ny forretningsmodel.

Danske Bank sælger Home Erhverv-kæden

To franchisetagere overtager kontrollen med de i alt otte forretninger, der frem til 2020 fortsætter under samme navn. Nye placeringer på landkortet er allerede i kikkerten, siger ny medejer til EjendomsWatch.

Ejendomsinvestor kæmper for at skaffe lejere til nyt outlet-center til 900 mio. kr.

Ejeren af det planlagte Billund Designer Outlet forventede i april, at 50 pct. af arealet skulle være udlejet inden nytår. I dag lyder det fra Resolution Property, at målet først nås i 2019, og at det i øvrigt altid har været sådan. Perioden med stilstand fra 2014 til 2017 har besværliggjort udlejningen, siger kvinden i spidsen til EjendomsWatch.

Fætter BR vinker farvel i ni danske byer

Legetøjsselskabet Top-Toy, som står bag kæderne Fætter BR og Toys R Us i Norden og Nordtyskland, sætter nu navn på, hvor 10 BR-butikker i Danmark lukker som led i en større neddrosling.

Mangelfuldt opsyn med ejendomsfonde udløser påbud til PWC

Finanstilsynet har ved et inspektionsbesøg konstateret væsentlige mangler, når Pricewaterhousecoopers udfører depositaropgaver for mere end hundrede alternative investeringsfonde, som primært omfatter ejendomsfonde. Det udløser fire påbud til revisionsfirmaet.

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om at forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier