EjendomsWatch

Domea.dk vil omdanne tomme parcelhuse til almene boliger

Boligadministratoren vil skabe nyt liv i private parcelhuse i yder- og landkommuner. Brug for at tænke nyt, siger projektudviklingschef.

Foto: /ritzau/Gregers Tycho

Tomme parcelhuse i nogle af landets yderområder kan få en ny fremtid for sig som almene boliger til en eller flere familier.

Det foreslår boligadministratoren Domea.dk på baggrund af erfaringer fra et konkret projekt i Guldborgsund Kommune, der kan modvirke den generelle tendens til, at flere og flere flytter til de større byer og dermed bidrager til flere tomme boliger og faldende huspriser.

"Det vil give en øget mobilitet til yderområderne, så det ikke kun går den anden vej, for det vil betyde, at flere tør flytte til området, fordi de ikke binder sig til en ejerbolig," siger Mette Mogensen, projektudviklingschef i Domea.dk, i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at når man blander almene lejeboliger med private ejer- og lejeboliger, vil der bo flere forskellige mennesker i området med forskellige uddannelser og kompetencer til gavn for både lokalmiljøet og arbejdsmarkedet.

"Derudover vil moderniserede og bæredygtige huse give attraktive priser, der kan løfte området," lyder det.

Mette Mogensen understreger, at det ikke er den almene sektors opgave at holde hånden under det private boligmarked. Der skal derfor foregå en meget grundig analyse af, hvilke områder, det vil batte at sætte ind i, og rapporten bag projektet anbefaler da også, at der bliver lavet grundige forundersøgelser af mulighederne, inden ideen føres ud i livet.

JJW Arkitekter skal højne kvaliteten af almene boliger

Domea.dk finder ny direktør bag hylderne i Coop

Ministerium peger på store sparepotentialer i den almene boligsektor

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier