EjendomsWatch

Nordsjællandsk rådhus bliver til boliger

Arkitektfirma og boligselskabs projekt er valgt til at omdanne tidligere rådhus-ejendomme til boliger.

Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Egedal Kommune i Nordsjælland har solgt Stenløse Rådhusanneks til det almennyttige boligselskab DAB, der vil bygge 46 nye lejligheder på den centrale grund i Stenløse By. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Med de nye boliger får vi opfyldt ønsker fra vores ældre borgere, der ønsker at fraflytte deres huse og flytte til mindre moderne boliger tæt på byens indkøb, faciliteter og kulturtilbud," siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Lejlighederne på mellem to og fire værelser fordeles i tre punkthuse med tre-fire etager og et samlet boligareal på 4400 kvadratmeter. Projektet skal udvikles i samarbejde med arkitekterne Mangor & Nagel og rådgivende ingeniører Ekas.

Boligerne vil komme ligge tæt på Stenløse S-togsstation. Byggeriet forventes at gå i gang i 2018, og lejlighederne forventes klar til indflytning i 2019.

Nordsjællandsk kommune får 80 nye almene boliger

ATP skyder første del af ny boligstrategi i gang

Boligselskabet DAB godt på vej til at nå sit sparemål

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier