EjendomsWatch

Boligselskabet DAB godt på vej til at nå sit sparemål

For administratoren og udlejeren af godt 50.000 primært almene boliger har 2016 stået i effektiviseringens tegn.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen.

Boligadministrationen DAB, der tidligere hed Dansk Almennyttigt Boligselskab, melder om en positiv udvikling i forhold til at nå sin del af den samlede besparelse på 1,5 mia. kr., som hele den almene boligsektor har aftalt med regering og kommuner skal være gennemført inden udgangen af 2020.

"Året har således stået i effektiviseringens tegn for alle. Og vi er godt på vej til at nå vores del af målet," skriver DAB i sin netop publicerede årsrapport for 2016.

For DAB, der administrerer godt 50.000 boliger rundt i Danmark, lyder besparelsen på 130 mio. kr.

Nogle af tiltagene handler om mere digital kommunikation og et opgør med vanetænkning, påpeger DAB, der har Niels Olsen som adm. direktør.

2016 bød på samlede indtægter på 213 mio. kr., og med udgifter på 209 mio. kr. endte regnskabet således med et overskud på 3,7 mio. kr. Administrationsudgift pr. lejemålsenhed er opgjort til 2545 kr. på årsbasis, hvilket betegnes som "konkurrencedygtigt."

DAB's egenkapital udgør ved udgangen af 2016 184,8 mio. kr., mens den samlede balance løber op i 2,3 mia. kr., bl.a. skabt via en obligationsportefølje på 1,6 mia. kr., der er anskaffet i begyndelsen af 2016.

10 boligselskaber går sammen om digitalisering

11 nye områder med almene boliger skyder op i Aalborg og omegn

Boligforening vil rive ned i stedet for at renovere

Regeljungle kvæler almene boligselskabers effektivitet

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier