EjendomsWatch

Fire boligselskaber vil nedrive ikoniske højhuse i Brøndby

Fem ud af tolv højhuse i Brøndby Strand skal formentlig rives ned, fordi de indeholder giftstoffet PCB. Fire boligselskaber kunne ikke finde anden løsning på problemet.

Foto: PR

De fire boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne har igennem længere tid forsøgt at finde en løsning til at fjerne miljøgiften PCB fra fem af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand på den københavnske Vestegn.

Men det er ikke lykkedes. Derfor mener de fire boligselskaber, at de fem højhuse på 16 etager bør rives ned. Det skriver blboligen.dk.

Højhusene har også problemer med nedbrudt beton og gamle installationer.

Nedrivningen af de fem højhuse vil formentligt koste lige over 200 millioner kroner. Omvendt ville den billigste renovering koste omkring 780 millioner kroner.

Der er dog stadig længe til, at en eventuel nedrivning vil kunne gennemføres.

Når almene boliger skal rives ned, kræver det nemlig en godkendelse fra beboerne i de respektive boligafdelinger, Brøndby Kommune og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Beboerne i Brøndby Strand har modtaget et orienteringsbrev om situationen onsdag morgen.

For beboerne i de fem berørte højhuse betyder det, at de skal genhuses.

Boligorganisationerne i Brøndby Strand kan endnu ikke sige, hvornår genhusningerne begynder, men man regner med at melde en tidsplan ud i løbet af efteråret.

PCB var almindeligt benyttet i alle former for byggeri frem til starten af 1970'erne.

Alle almene boliger, som er bygget i den periode, hvor PCB blev anvendt, er blevet screenet for at se, om der er PCB i bygningen i sundhedsskadeligt omfang.

De fire boligselskaber, der har forsøgt at finde en løsning på problemet, er DAB, FA09, Bo-Vest og Lejerbo.

Boligselskaber investerer 4 mia. kr. i 2700 boliger i Brøndby 

Rift om erhvervsejendomme på Københavns vestegn

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier