EjendomsWatch

Almene boligselskaber udbyder renovering af ghettoområder for flere milliarder

Mange store renoveringer af almene boligområder er under opsejling. Branchedirektør melder om nok hænder til at løfte opgaven.

Ringparken i Slagelsen, e taf de omtalte ghettoområder, som står over for at blive renoveret. | Foto: PR FOB

De almene boligselskaber udbyder lige nu gennemgribende renoveringer af almene boliger for flere milliarder, skriver Licitationen.

"Der sker virkelig meget i den almene sektor i øjeblikket, så det er et vigtigt område for mange af rådgiverne. Min vurdering er dog, at der trods medarbejdermangel godt kan findes de rigtige hænder og skrues nogle gode tilbud sammen," lyder det fra Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), til mediet.

De store udbudsprojekter omfatter bl.a.:

Ringparken og Ellekonebakken i Viborg til henholdsvis 633 og 346 mio. kr.

Taastrupgaard i Høje-Taastrup til 1,3 mia. kr.

Ringparken i Slagelse til 681,7 mio. kr.

Renoveringen af Galgebakken i Albertslund til 1,5 mia. kr. fik tidligere i år Enemærke & Petersen som hovedentreprenør, hvilket EjendomsWatch tidligere har omtalt.

De store renoveringer falder sammen grundet særligt to vigtige faktorer. Den ene er lovgivningen om, at de almene boligområder, som står på ghettolisten, skal være omdannet og have en ny beboersammensætning inden 2030.

Den anden er den politiske aftale fra maj 2020 om at afsætte godt 30 mia. kr. til grøn renovering af almene boliger frem mod 2026.

Boligordførere enige om flere billige boliger – men uenige om hvilken type

V og K afviser boligudspil: Prestigeprojekt for København

Ejendomdanmark: Sådan sikrer vi flere almene boliger

Politisk aftale om boligrenovering for 18 milliarder – Dansk Byggeri vil have mere 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier