EjendomsWatch

Casa skal renovere trecifret antal boliger på den københavnske vestegn

Hybridt solcelleanlæg og behovsstyret ventilation bliver en del af renoveringen af en almen boligafdeling vest for hovedstaden, som entreprenørvirksomheden Casa skal stå i spidsen for.

Solhusenes i alt 15 boligblokke (midt i billedet) ligger placeret mellem Roskildevej og Albertslundvej. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Casa er blevet valgt som hovedentreprenør på renoveringen af den almene boligafdeling Solhusene under Albertslund Boligselskab på den københavnske vestegn. Det skriver den Horsens-baserede virksomhed i en pressemeddelelse.

I dag består Solhusene af 172 boliger, men efter renoveringen vil der på grund af sammenlægning være tale om 154 lejligheder. Arbejdet forventes at kunne gå i gang til august, når skema B er godkendt.

Ifølge John Strands Petersson, direktør for Casa-afdelingen Renovering Øst, er det "en spændende og omfattende renovering, bebyggelsen står overfor, som vil blive til stor glæde for beboerne.

"Ikke nok med at boligerne gøres mere tidssvarende, så er jeg overbevist om, at de bæredygtige tiltag i renoveringen vil være en ekstra bonus for Solhusene i det lange løb", siger John Strands Petersson i meddelelsen, der ikke røber økonomien i aftalen.

Peter Føhrby Nybom, seniorprojektleder hos boligadministratoren Bo-Vest fortæller, at "Solhusenes helhedsplan har været mange år undervejs."

"Det er især de to demonstrationsprojekter i helhedsplanen vedrørende smart behovstyret ventilation og hybridt solcelleanlæg med batterilager, som skiller sig ud og bliver særlig interessante at følge efter ibrugtagning. Når alt kommer til alt, er det vigtigste, at beboerne får mere tidssvarende boliger med et sundt indeklima og et lavere energiforbrug," siger Peter Føhrby Nybom.

Ingeniørfirmaet Wissenberg er som totalrådgiver også en del af renoveringsprojektet, der omfatter Solhusenes i alt 15 boligblokke.

Casa vinder totalentreprise på almen bolig-projekt til 640 mio.

Casa skal renovere 15.000 kvm almene boliger på Sjælland 

Klumme: Lad os gøre op med forestillingen om den private investor som skurk

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier