EjendomsWatch

Entreprenør sigtet og ransaget i stor svindelsag: Ledende medarbejder fyret

Politiet har ransaget Dan Jord A/S’s kontorer og sigtet dem i svindelsagen med Østjysk Bolig. Det bekræfter entreprenørfirmaet overfor TV2 Østjylland.

Bispehaven i Hasle ved Aarhus er den største afdeling under Østjysk Bolig. | Foto: Casper Dalhoff

Politiet har valgt at sigte entreprenørfirmaet Dan Jord A/S for deres rolle i svindelsagen med Østjysk Bolig. I den forbindelse er virksomhedens kontorer også blevet ransaget. Det bekræfter Dan Jord A/S overfor TV2 Østjylland.

"Der er tale om forhold, som en enkelt person hos Dan Jord A/S er ansvarlig for, og således ikke udtryk for en generel kultur eller koordineret praksis hos Dan Jord A/S. Den pågældende medarbejder har forsøgt at holde de givne forhold skjult," skriver firmaet i en mail til TV2 Østjylland. De har ikke ønsket at stille op til et uddybende interview.

Svindelsagen tog sin start i oktober 2020, hvor den daværende direktør for Østjysk Bolig, Allan Søstrøm, blev fyret og bortvist for at have foretaget private indkøb for 370.000 kroner på boligforeningens regning.

Efterfølgende blev der igangsat en advokatundersøgelse fra Aarhus kommune, der står for tilsynet med de almene boligforeninger. Konklusionerne på den blev offentliggjort onsdag, hvor det fremgår, at flere personer har været involveret, og beløbene formentlig er i størrelsesordenen 15-20 millioner kroner.

Og det er her, Dan Jord A/S kommer ind i billedet.

Nyt køkken, ridebane og overpris

I den anonymiserede undersøgelse er det nemlig beskrevet, hvordan en af Østjysk Boligs "leverandører" har udvekslet vennetjenester og begået såkaldt returkommission. Den leverandør er ifølge TV2 Østjyllands oplysninger Dan Jord A/S, der er et datterselskab til Danmarks største entreprenørkoncern, Aarsleff.

Lidt forenklet betyder det, at Østjysk Boligs tidligere direktør, Allan Søstrøm, skulle have leveret et nyt køkken til en ledende medarbejder i Dan Jords private bolig for Østjysk Boligs penge og bogført det som en renovering i Bispehaven – en af Østjysk Boligs mange afdelinger.

Til gengæld har den ledende medarbejder i Dan Jord, som nu er afskediget, angiveligt sørget for at etablere et jordvarmeanlæg og en ridebane ved Allan Søstrøms private bolig.

"Dan Jord A/S tager på det kraftigste afstand fra enhver form for uregelmæssigheder i relation til samarbejdspartnere. Dan Jord A/S har interne adfærdsregler som supplement til de alment gældende regler om forholdet mellem kunder og leverandører. Overtrædelser af disse regler tolereres ikke," skriver Dan Jord A/S til TV2 Østjylland.

Samtidig florerer der fra medarbejdere ved Østjysk Bolig anklager om, at boligforeningen skulle have betalt Dan Jord A/S priser på 30-40 procent mere end markedsprisen for at løse bestemte opgaver, står der i advokatrapporten.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV2 Østjylland.)

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

I samarbejde med platformen for ejendomsdata Resights bringer EjendomsWatch de seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr. På dagens liste optræder VKR Holding og Køge Kommune, mens en ejendom på Bornholm er solgt for over 48 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier