EjendomsWatch

Akutboliger skal sikre nye studerende tag over hovedet i hovedstaden

I et forsøg på at tage noget af presset af boligmarkedet op til studiestart vil Københavns Kommune etablere akutte, midlertidige beboelsesvogne til nye studerende. Med boliginitiativet vil overborgmester bl.a. sikre, at studerende fra andre steder i Danmark fortsat søger mod hovedstaden.

De nye akutboliger vil ifølge overborgmester Lars Weiss (S) give de studerende "lidt ro til at falde til i en ny by og i et nyt studie." | Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix

En beboelsesvogn på 18 kvm med fire værelser samt fælles toilet, bad og køkken. Det kan blive den midlertidige løsning for nogle af ca. 15.000 unge, der hvert år kommer til hovedstaden for at begynde på et nyt studie, fremgår det af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Akutboligerne, der er en del af projektet "Startup Housing", vil stå klar fra august ved Gl. Ellebjerg station i Valby og kommer til at bestå af omkring 45 vogne, der tre måneder senere vil blive fjernet igen.

Ifølge overborgmester Lars Weiss (S) har de unges boligsituation "stor indflydelse på, om man kommer godt i gang med sit studie og om man kan falde til socialt".

"Og selvom der ikke er tale om en permanent bolig, så skal de studerende ikke frygte, at de ikke har et sted at overnatte. Det vil give dem lidt ro til at falde til i en ny by og i et nyt studie, og i sidste ende finde et mere varigt sted at bo," siger Lars Weiss i meddelelsen.

Fortsat behov for billige permanente boliger

"Vi vil være en studievenlig by for alle – uanset hvor i landet du kommer fra og om du har familie og netværk i København. Derfor skal det ikke være spørgsmålet om, hvorvidt man overhovedet kan få tag over hovedet, der afholder studerende fra andre landsdele i at søge mod København."

Danske Studerendes Fællesråd såvel som Studenterrådet ved Københavns Universitet udtrykker glæde over akutbolig-initiativet, men understreger det store behov, der er for permanente, betalelige studieboliger i hovedstadsområdet.

Da hver beboelsesvogn kan rumme op til fire studerende, vil der samlet ser være tale om 180 pladser, og huslejen kommer til at ligge på omkring 700 kr. om ugen. Det vurderes, at 80 pct. skal udlejes, for at prisen på omkring 1 mio. kr. for etablering af boligerne er tjent hjem for kommunen.

Heimstaden får kritik for at gøre boliger til unge til "små, hundedyre luksusboliger"

Gefion hyrer CBRE til at sælge 262 studieboliger i Storkøbenhavn

Overborgmester kritiserer Gefion Group for at opkræve tårnhøje huslejer 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier