EjendomsWatch

Grunde til almene boliger sættes til salg som del af milliardprojekt syd for København

Køge Kommune udbyder grunde på knap 10.000 kvm til almene boliger som led i første etape af udviklingen af Køge Nord Skovby. Den skal udover 1600 boliger rumme bl.a. hotel og erhverv. Ifølge borgmester er der "stor efterspørgsel på billigere lejeboliger."

Illustration af Køge Nord Skovby. Den røde markering angiver placeringen af de kommende almene boliger. | Foto: Køge Kommune

I efteråret begyndte udviklingen af den kommende bydel Køge Nord Skovby, og ifølge en pressemeddelelse fra kommunen syd for København udbyder man nu grunde til to klynger af i alt 40 almene boliger på op til to etager.

Der er tale om et samlet grundareal på 9700 kvm, hvor boligerne kommer til at udgøre 3880 kvm, og boligselskaberne kan byde frem til 9. april, hvorefter byrådet i maj vil træffe en beslutning. Det forventes, at byggeriet går i gang sidst i 2022 og færdiggøres året efter.

Ifølge Marie Stærke (S), borgmester i Køge Kommune, vil den kommende bydel "afspejle fremtiden" i forhold til bæredygtighed, mangfoldighed og fællesskab.

"Der er stor efterspørgsel på billigere lejeboliger – det er ganske tydeligt at høre, når jeg taler med folk. Så jeg er spændt på at se, hvilke gode bud, der kommer på opførelsen af de 40 almene boliger, som bliver placeret meget smukt helt tæt på skoven," siger Marie Stærke i meddelelsen.

Køge Nord Station, som arkitektfirmaerne Cobe og Dissing+Weitling står bag. | Foto: PR-illustration
Køge Nord Station, som arkitektfirmaerne Cobe og Dissing+Weitling står bag. | Foto: PR-illustration

Køge Nord Skovby ligger små fem kilometer nord for det centrale Køge og lige ved Køge Nord Station, der blev indviet i maj 2019, og som er tegnet af arkitektvirksomhederne Dissing+Weitling og Cobe.

Første etape af udviklingsområdet løber ifølge Børsen op i mere end 2 mia. kr. Samlet set skal bydelen rumme 1600 boliger, hotel samt erhvervs- og kontorfaciliteter. Erhvervsarealerne dækker op mod 900.000 kvm.

Casa og Nrep er blandt de private investorer, der skal opføre bolig- og erhvervsejendomme i området.

Køge-ejendomme solgt for små 200 millioner til private købere

Store byggeprojekter skal gøre Køge-bydel mere attraktiv 

To danske projekter nomineret til pris på ejendomsmesse 

Udbud af areal skal bane vej for bydel med 1600 nye boliger i Køge 

Erhvervsgrunde på 52.000 kvm sættes til salg i Hovedstadsområdet 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier