EjendomsWatch

Landsbyggefonden uddelte 14,7 mia. kr. til renoveringer af almene boliger i 2020

Den almene boligsektor har fået afviklet en venteliste for renoveringer af over 70.000 boliger, efter at Folketinget i foråret afsatte 12 mia. kr. til formålet. Samtidig er 6,4 mia. kr. blevet fremrykket i til fordeling i 2021.

Boligminister Kaare Dybvad (S) er "imponeret" over, at man er kommet renoveringsventelisten til livs. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Landsbyggefonden har uddelt hele den statslige pulje på 14,7 mia. kr., som var afsat til renoveringsprojekter i den almene boligsektor i 2020. Det skriver Fagbladet Boligen.

Fonden har godkendt over 400 projekter med over 70.000 almene boliger, som har stået på venteliste til renovering – heraf nogle i mere end ti år. Det vækker glæde hos boligminister Kaare Dybvad (S).

"Jeg er imponeret over den store indsats, som Landsbyggefonden og kommunerne i fællesskab har ydet for at sikre, at renoveringsventelisten kan blive afviklet, og aftalens grønne ambitioner blive indfriet ude i virkeligheden," siger ministeren til Landsbyggefonden.

Der blev for alvor sat turbo på renoveringen i den almene boligsektor, da Folketinget i maj afsatte 12,1 mia. kr. til formålet. Desuden har partierne fremrykket cirka 6,4 mia. kr. til fordeling i 2021.

Den almene boligsektor har fået 7,7 mia. kr. i støtte til renoveringer i år

Politisk aftale om boligrenovering for 18 milliarder – Dansk Byggeri vil have mere 

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier