EjendomsWatch

Almen boligforening vil gøre boliger grønnere i samarbejde med PKA

Den almene Frederikshavn Boligforening vil gennemføre en energiscreening i alle foreningens boliger. Screeningen, der skal lede til energibesparelser, udføres i samarbejde med PKA's energifond Sustainsolutions.

Frederikshavn Boligforening skal have 3500 boliger gennem energirenovering. | Foto: PR/Frederikshavn Boligforening.

Samtlige knap 3500 boliger i Frederikshavn Boligforening skal indgå i et energiprojekt i samarbejde med pensionskassen PKA's grønne energifond Sustainsolutions.

Projektet indebærer screening af alle boligerne, som skal gøre det muligt at spare på både energien og udledningen af CO2, oplyser boligforeningen i en pressemeddelelse.

Frederikshavn Boligforening meldte sidste år ud, at de med EU-midler ville sætte gang i en energiindsats i knap 2000 boliger. Det er det projekt, der nu bliver udvidet.

"Vi har et mål om at være en CO2-neutral boligforening i 2050 og dette kommer vi nu tættere på i samarbejde med Sustainsolutions, der både har solid erfaring med at finde de reelle besparelser, stå på mål for dem og ikke mindst at finansiere dem," udtaler Kim Madsen, adm. direktør i boligforeningen, i meddelelsen.

Sustainsolutions finansierer i første omgang energiforbedringerne, der skal betales tilbage ved hjælp af besparelserne over en årrække.

Sustainsolutions-chef håber at inspirere andre

Sustainsolutions' kerneydelse er grønne energirenoveringer og spænder fra rådgivning til finansering og udførelse af grønne projekter. PKA investerede 300 mio. kr. i Sustainsolutions i 2015.

I energiscreeningen kigger Sustainsolutions på boligernes klimaskærm, som omfatter tag, facade, vinduer og isolering. Desuden indgår tekniske installationer som ventilation, belysning og varmeinstallationer, og der skal kigges på muligheden for at installere vedvarende energikilder, som blandt andet solceller, energiledelsessystemer og andre teknologier, som kan hjælpe med at nedbringe energiforbruget.

"Frederikshavn Boligforening er en af de mest ambitiøse almene foreninger, jeg har mødt, i forhold til at handle på at nedbringe foreningens energiforbrug og CO2-udslip. Jeg håber, mange flere vil blive inspireret til at handle ligeså ambitiøst, for det er nødvendigt, hvis vi skal nå klimamålene i Paris-aftalen," udtaler Jesper Holm Madsen, chef for projektudvikling i Sustainsolutions i meddelelsen.

PKA har investeret ca. 19 mia. kr. i klimavenlige projekter, og ambitionen er, at klimavenlige investeringer skal udgøre 10 pct. af de samlede investeringer i 2020.

Projektet støttes med EU-midler

Frederikshavn Boligforening har modtaget 11 mio. kr. fra Elena – et fælles initiativ fra Den Europæiske Investeringsbank og Europa-Kommissionen under Horizon 2020-programmet – til teknisk assistance og rådgivning. Midlerne til at gennemføre de faktiske projekter skal blandt andet komme fra Sustainsolutions.

"At blive mere klima- og miljøvenlige er et stort ønske for mange af vores beboere. Samtidig kommer energiforbedringerne til at skabe besparelser på energiregningen og et sundere indeklima. Det er win-win," udtaler Brian Thomsen, energiinspektør i Frederikshavn Boligforening.

Ud af seks godkendte projekter i Danmark er Frederikshavn Boligforening den første almene boligforening, der får støtte fra Elena, skriver foreningen.

Over 700 almene boliger renoveres af energifond

PKA-fond uddeler 150 millioner til energiforbedrende projekter

Energirenovering sparer boligforening for over 100 ton CO2 

Grønne investeringer gavner miljøet og PKA's pengekasse 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier