EjendomsWatch

KAB-topchef til ny regering: Giv os bedre betingelser for nybyggeri

Det forestående farveskifte i regeringen vækker glæde hos den almene boligadministrator KAB med omkring 50.000 boliger i hovedstaden. Direktøren vil bl.a. hjælpe den kommende regering i klimakampen.

Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, har tre ønsker til den kommende regering. | Foto: PR / KAB

Jens Elmelund, der er adm. direktør for boligadministratoren KAB, ser frem til et regeringsskifte.

Han roser Socialdemokratiets boligpolitiske udspil, som "ser fornuftigt ud," skriver KAB i en pressemeddelelse.

På tre konkrete områder håber han at se et retningsskifte i boligpolitikken for den almene sektor.

På førstepladsen kommer bedre rammevilkår for at kunne bygge flere almene boliger rundt om i hele landet, hvor planlovens mulighed for at kræve 25 pct. almene boliger i nybyggeri ikke er helt nok.

"Vi har med 25 procent-reglen et godt redskab, men der er også nogle begrænsninger. Det er meget positivt, at Socialdemokratiet er optaget af, at vi skal have nogle endnu stærkere vilkår for nybyggeri," lyder det fra Jens Elmelund.

På andenpladsen står en mere nuanceret tilgang til integration, og på tredjepladsen er klimaet – der spillede en vigtig rolle i valgkampen.

"Vi skal i den almene sektor sørge for, at vi er gode til at byde ind og være med til at drive udviklingen. For eksempel kan vi blive bedre til at genanvende, når vi bygger nyt og renoverer. Det cirkulære byggeri er en dagsorden, som vil blive styrket i den almene sektor," udtaler han.

Den almene boligsektor hører aktuelt under fungerende transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og har under den forgående Venstre-regering hørt under Udlændinge- og Integrationsministeriet. Tidligere S-ledede regeringer har haft et særskilft boligministerium.

KAB bygger bæredygtigt i Roskilde

Ejendomsselskaber vil tænkes ind i ny regerings klimakamp

Debat om bæredygtigt byggeri: "Branchen har fået lov at leve sit eget liv"

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier